Kantavatko Marinin vaatteet vielä hänet presidentiksi?

Suosikkipääministerini Sanna Marin on taas ollut liikekannalla. Nyt pääministerimme ihastutti Ruisrockissa minifarkkuhousuissaan, tuttu nahkatakkikin oli päällä. Ja kyllähän Marinia oli kiva katsella. 

Sanna on mestari käyttämään mediaa. Se suorastaan seuraa kun koira talutusnuorassaan. On harvinaista herkkua medialle, että on nuori ja edustava pääministeri, joka osaa esiintyäkin kuin malli. Niin se media tosin seuraa Niinistöäkin, mitään kyseenalaistamatta ja ihaillen. Se on aikamme trendi.

Mutta ryhtyykö Sanna presidentiksi? Siinäkin hän olisi ylivoimaisesti nuorin Suomen presidentti koskaan. Sannahan on kieltäytynyt, mutta niin hän sanoi olevansa Nato-jäsenyyden vastustaja vuosia, kunnes yhtäkkiä oli peräti Nato-jäsenyyttä edistämässä. 

Vetoakin jo lyödään seuraavasta presidentistä. Jan Vapaavuori romahti suosikeista Olympiakomitea-skandaaleineen. Onneksi. Öykkäri.

Nyt vedonlyöntitoimisto Bettsonin kertoimien mukaan kärkikolmikko on Olli Rehn, Pekka Haavisto ja Jutta Urpilainen. 

Olli Rehn olisi niinistömäisen väritön vaihtoehto (varmasti yhtä kova pelaaja Brysselin kokemuksella), mutta epäilen hänen puolueensa olevan nykypäivänä vain väärä. Hän ei taatusti tee virheitä, skandaaleista puhumattakaan, mutta ei tarjoa kyllä karismaakaan.

Pekka Haavisto tuskin saa enää uutta Haavisto-ihmettä aikaan. Ukko kun on myynyt kaikki periaatteensa viimeistään Nato-prosessin aikana. Mutta koskaan ei tiedä, jos hän seksuaalivähemmistön edustajana saa kaiken anteeksi. Mutta äänestääkö lopulta suomalainen jurrikka häntä? Naisten äänet eivät riitä. 

Entä Jutta Urpilainen? Mahdollisuudet taisivat mennä siinä, kun hän Dubaissa hunnussa päivitti someen islamin olevan ihana, naisia rakastava uskonto. Näin liioitellen sanottuna. Muuten hän on väritön, mutta hänellä on valttikorttinaan sukupuolensa. 

Kaikki riippuu Marinista.

Uskaltaisin melkein sanoa, että jostain on noustava vielä musta hevonen.

Kommentit

  1. Alexander Stubb ja Mika Aaltola voisivat hyvinkin pärjätä seuraavassa presidenttikisassa näitä luettelemiasi henkilöitä paremmin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit