No menevätkö ne rajat nyt sitten vihdoin kiinni eli voi Eurooppa-parka, osa loputon

Maailma on sekaisin niin kuin se on aina. Norjassakin vaeltaa mursu. Se ei ole kuitenkaan leppoisa suomalaismursu vaan yrittää upottaa laivoja. No. Rikkailla norjalaisilla on varaa ostaa uusia. 

Kuumuus korventaa Eurooppaa vaikka Suomessa on hiukan viileämpää paitsi politiikassa. Nythän on käymässä ilmi, että pakotteet eivät ole millään tavoin laittaneet Venäjää polvilleen. Päinvastoin IMF:n mukaan Venäjän talous on yllättävänkin hyvässä kunnossa.

Euroopassa taas ei. Hinnat ovat jo nyt meille köyhille kovat ja kun talvi ja pakkaset alkaa niin peli kovenee. Tuleeko ruokajonoihin lisävahvistusta? Varsinkin energian suhteen tulee tilanne, ettei sähkölaskuja pysty maksamaan edes helpommalla pääsevä kerrostaloasukas. 

Ilmeisesti Venäjä on löytänyt keinon kompensoida Euroopasta tulematta jääviä energiatuloja, mutta Eurooppa ei tietenkään pysty mitenkään muutamassa kuukaudessa korvaamaan Venäjän energiaa. Saksa on suurimmassa kusessa ja tuohon heidän kuseen menivät hölmöt suomalaiset laittamaan näppinsä. Ja tappio tulee niin kuin aina. Samaan aikaan Euroopassa on  päällä vihreät siirtymät sun muut.

Palellaanko sitten todella ensi talvena, en tiedä. Toivotaan vaan ettei tule kovaa pakkastalvea niin kuin varmasti juuri nyt tulee.

Jossain vaiheessa oli oikein jokin ryhmittymä, joka vaati rajoja kiinni. Nyt kaikki haluavat rajat kiinni venäläisiltä turisteilta, jopa ne, jotka olisivat mielellään ottaneet Venäjän masinoimat irakilaiset "turvapaikkaturistit" tänne jokin aikaa sitten. Venäläiset turistit sentään toisivat Suomeen myös rahaa toisin kuin nämä irakinpojat.  

Mitään merkitystä rajan sulkemiselta turisteilta ri ole muuten kuin vain se, että saadaan kotimaiset huutelijat tyytäväiseksi. Nykyään kun politiikan teon pohjana Suomessa ovat gallupit. Putin ei rajan sulkemisesta kaadu, vittuuntuu kyllä taatusti.

Kommentit

Suositut tekstit