Mitä tekisit miljardin lottovoitolla (tarinaa rahasta ja huijareista)?

Usassa oli jaossa jättimäinen lottopotti, yksi ihminen voitti koko summan, jos en aivan väärin käsittänyt hän voitti yli miljardi dollaria, jonka kurssi on sama kuin euron nykyään. 

Miljardi on käsittämätön määrä rahaa. Miten ihminen, jolle tuhat dollariakin on ollut iso raha, edes pärjää tuollaisen summan kanssa. Siinä voisi kuolla jo järkytyksestä sydäriin. Mutta kun toipuu, täytyy endorfian suorastaan virrata suoniin.

Miljardissa on se hyvä puoli, ettei sitä pysty edes tuhlaamaan, ellei anna huijareiden huijata itseään. Ja niitähän kyllä ilmestyy ja paljon, kun kuulevat ihmisestä, jolla tuo rahamäärä on, ja jos vielä kuulevat, ettei hän on ole  tottunut käsittelemään isoja summia. 

Kaikki unelmansa kyllä voisi miljardilla toteuttaa aivan huoletta. Voisi perustaa oman elokuvayhtiön, kustantamon ja ties mitä.  Ja pyörittää niitä vaikka tappiolla. Itse en kyllä ostaisi sadan miljoonan jahtia, enkä välttämättä edes viihtyisi Monacossa. 

Tai no, ehkä nyt sentään Rolls Royce ja Ferrari kuitenkin. 

Vakavasti ottaen, itselleni raha ei ole tuonut koskaan onnea, mutta ankeat, taloudellisesti niukat viime vuodet ovat opettaneet, että olen kyllä mielummin onneton hyvintoimeentulevana kuin köyhänä. Köyhyydessä ei ole mitään kaunista. Se on rumaa ja alentavaa sen kokijalle.

Olen ollut huono pitämään rahaa itselläni. Raha-asioissa olen myös kilttinä ihmisenä antanut vedättää itseäni, josta olen maksanut kovan hinnan velkoineen. Nyt tyhjätaskuna on hyvä taas ponnistaa ylöspäin, kun muuta tietä ei ole raha-asioissa. 

Yksi hyvä keino saada muuten itsensä taloudellisesti jaloilleen, on yhdistää lainansa, siihen apua tarjoaa Sortter, jonka kautta voit vertailla eri luotonantajia.

Mutta niin ovat muutkin antaneet vedättää itseään. On ihmisluonteessa kai luulla, että rahaa tulee helposti. Sitähän ei tule koskaan helposti. Vedättäjille kyllä, mutta he osaavat pelin luonteen, tavallinen ihminen ei. 

Juuri muuten paljastui jättimäinen kryptovaluutta-huijaus maailmalla, jossa ihmiset ovat menettäneet kaiken. Kerta toisensa jälkeen vedättäjät vain löytävät uhrinsa näihin pyramidihuijauksiin sun muihin. Vähäisiä rahojasi kärkkyy moni muukin. Moni netissä rakastunut on antanut viedä rahansa Nigeriaan huijarille.


Kommentit

Suositut tekstit