Ultimate kusetus suomalaisittain (Voi Suomi-parka)

Niin suuri tragedia kuin Ukrainan sota sitä kokeville onkin, niin sen varjolla suoritettiin Suomessa ehkä yksi suurimmista kansan kusetuksista. 

Nyt kun sähköyhtiöt ja elintarvikeketjut julkaisevat jättituloksiaan ja jättibonuksiaan johtajilleen voi kysyä, miten Suomen kansa antoi huijata itseään näin pahasti. Jälleen kerran. Nato-huumassa ilmeisesti kaikki oli mahdollista.

Pahimmillaan ihmiset lukivat kynttilän valossa ja jyrsivät vanhaa leipää. Ja minkä takia? Sen takia että yritykset vetäisivät jättivoitot taskuunsa. Voi kysyä, että oliko koko hintojen nousu vain pelkkää ilmaa? Ukrainan sodan lisäksi toki muitakin syitä esiteltiin kuten inflaatio yms., mutta miten yritykset sitten selittävät jättivoittonsa?

Sen tämä kusetus todisti, että Suomen kansalle voi oikeastaan tehdä mitä vain kun vetelee oikeista naruista. Kaikki menee läpi. Kansa palvoo johtajiaan (Sauli Niinistöä) ja heiluttelee Ukrainan lippua, vaikka hädin tuskin pystyy maksamaan ruokansa ja vuokransa.

Kaiken kukkuraksi äänestivät valtaan todennäköisesti oikeistohallituksen, joka ensi töikseen haluaa leikata esimerkiksi isoissa kaupungeissa vähävaraisille elintärkeät asumistuet minimiin. Puhumattakaan muista sosiaalituista. 

Ja mistäköhän he (oikeistohallitus) loihtivat sitten ne työpaikat, jotka maksaisivat sellaista palkkaa, jolla tulisi toimeenkin? Jopa ikäihmisetkin halutaan töihin, vaikka harva palkkaa töihin edes 55-vuotiasta.

Ironista on sekin, ettei Suomessa edes pienellä palkalla elä ja pienet palkathan oikeistohallitus halua pitääkin. Esimerkiksi 40 prosenttia asumistuen saajista jo käy töissä, mutta koska Suomessa palkat niin surkeat ja hinnat voiton himossa vedetty pilviin, niin pienellä palkalla ei edes elä. Hyvä kun pystyy ostamaan matkalipun töihin.

Onnea vaan Suomen kansalle.

Kommentit

Suositut tekstit