Lenin-museosta Nootti-museo - historia piiloon vaan!

Tampereen ainutlaatuinen Lenin-museo lopetettiin. Onneksi ehdin käymään siellä, kun se vielä oli Lenin-museo. 

Itse en löytänyt näyttelystä mitään Neuvostoliittoa varsinaisesti ihailevaa. Museohan oli länsimaiden ainoa Lenin-museo ja jo aiemmin Neuvostoliiton ihailu siivottu pois Neuvostoliiton hajottua. 

Tällä hetkellä museo pullistelee kävijävyöryssä, koska kansa haluaa nähdä sen oikean Lenin-museon. Kansa siis tuskin on vaatinut Lenin-museon sulkemista. Jopa ainutlaatuista aineistoa myydään nyt museosta pois.

Nyky-Venäjä tietenkin huomioi Lenin-mseuon lopun, kuten varmasti oli tarkoituskin ärsyttää, sillä kaikki muukin Leniniin ja Neuvostoliittoon halutaan Suomesta hävittää tai on jo hävitetty. Lenin ei tietenkään historiasta silti mihinkään katoa.

Museo avaa ovensa provosoivalla nimellä Nootti. Veikkaisin, ettei suurin osa ihmisistä edes tiedä, mitä nootti tarkoittaa. 

Jossain nettikeskustelussa kysyin miksi tuo on uusi nimi, niin minulle vain linkitettiin joku dokumentti eikä vastattu suoraan kysymykseen museon taholta.

Ja rohkenesin väittää että uudessa museossa ei nähdä mitään hyvää Neuvostoliiton ajoista vaan se on täynnä "suomettumisen" tuskaa. Ikäänkuin tuon ajan negatiivisista puolista ei olisi puhuttu avoimesti jo viimeiset 30 vuotta. Leninin virheet toki nykyaikana tiedetään jo muutenkin.

Jälleen kerran historiaa halutaan kirjoittaa uusiksi, nyt miellyttää oikeistoa ja Usaa. Historiahan ei varsinaisesti muutu, vaikka sitä yritetään muuttaa. Lenin antoi Suomelle itsenäisyyden ja siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Tämä lakkautus lienee oikeiston tahto, mutta yhtä lailla vasemmisto ja muu woke haluaa muuttaa historiaa mieleisekseen siivoten "ikävät" asiat pois. Joskin tietenkin erityppisissä asioissa.

Kommentit

  1. Huvittavaa, kun Suomessa liputetaan ruotsalaisen kuninkaan kunniaksi, kuninkaan, joka vei suomalaisia sotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa on traumatisoiduttu Venäjän vallan ajoista, vaikka Suomi silloin käytännössä sai vapauden kasvaa Suomeksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit