Miksi ihmeessä äänestäisin Eurovaaleissa?

Olen taatusti itsekin turhake, mutta europarlamentarikot ne vasta ovatkin. 

Ja tulevat eurooppalaiselle veronmaksajalle kalliimmaksi monimutkaisine, mutta runsaine palkkiokuvioineen. Heidän onnekseen harva toimittaja hallitsee eurokiemurat ja he saavat siksi olla varsin rauhassa ahdistelulta toisin kuin kotimaan parlamentaarikot. 

Euroedustajien työ näyttäytyy näpertelynä ja se varmasti onkin sitä sellaisen edustajan kohdalla, jolla ei ole valtaa edes omassa ryhmässään europarlamentissa, jossa näitä eripuraisia ryhmiä riittää jopa omissa ryhmissään.

Edustaja voikin riemuita sitten esimerkiksi paperimukin julistamista paperimukiksi, kuten joku euroedustaja teki ääni väristen somessa.

Ja tunnustam, etten juurikaan tunne europarlamentin ja muun eurohimmelin rakennetta. Eikä se edes minua kiinnosta. Se on kuin Yleisradio ja yhtä kallis pomoportaineen veronmaksajille.

En tunnu kuuluvani mihinkään isoon onnelliseen europerheeseen. Sen paremmin kuin suomalaiseenkaan. Onko edes mitään onnellista europerhettä? 

Kaikki vedättävät vain sieltä rahaa omalle maalleen minkä pystyvät, paitsi hölmöt pohjoismaalaiset ja saksalaiset. Nirjalaiset ymmätivät olla lähtemättä edes maksumieheksi, mutta suomalaiset alistuivat EU:n edessä tuttuun tyyliin rähmälleen, kuten aina käy, kun joku kosiskelee tai komentelee pientä Suomea.

Eurointoilijat intoilivat muten jo hetken, kun Ukrainan sota alkoi, Eurooppa näytti olevan hetken yhtenäinen. Niin hetken. Siitähän sitten alkoi taas vedättäminen, kuten tiedämme.

Kertokaa edes yksi hyvä syy, miksi äänestää eurovaaleissa?

PS. Persut, miksi hyllytitte Teuvo Hakkaraisen europarlamentista?

Kommentit

Suositut tekstit