Messias-Marin ja muita politiikan tarinoita


Nyt politiikka on sen verran sekavaa ja mielenkiintoista, että olen taas innostunut kirjoittamaan politiikasta halusitte tai ette.

Yllä olevan kuvan kaltaisia meemejä on liikkunut runsaasti sen jälkeen kun Sanna Marinista tuli pääministeri Antti Rinteen pois heivaamisen jälkeen. Tämä meemi on itse asiassa ihan hauska. Monissa muissa taas politiikkomiehet kuvataan jotenkin huonoiksi ja hirveiksi verrattuna nuoriin naisministereihin.

Mitähän jos homma olisi toisinpäin? Voi sitä raivoa ja huutoa epätasa-arvosta. Itse tosin ihmettelen, miksi viisikymppinen ministeri Anne-Maj Henriksson on jätetty kuvissa "tyttöporukasta" ulos. Ettei ikänsä takia? Suomessa kun jo nelikymppiset alkavat olla ns. käytettyä tavaraa, joka viskataan laidan yli.

Nyt sitten nähdään tuoko nuoret naiset autuuden ja onnen politiikkaan. Myös pääministeripaikasta kisanneen Antti Lindtmanin kohtaloksi kuin koitui se, että on muutaman vuoden Marinia vanhempi ja ainakin tällä hetkellä väärää sukupuolta. Ainakin Katri Kulmunin touhu naisministereistä on ollut kovin haparoivaa ja epävarmaa.

Politiikassa tarvitaan messiaita. Nyt sellainen on tuntunut löytyneen osalle kansasta uudesta pääministeristä Sanna Marinista. Hehkutus ja ylistys on kuin aikanaan Barack Obaman tultua Usan presidentiksi. No. Obaman hehkutus loppui pian ja niin taitaa käydä myös Marinille.

Ei minulla mitään Marinia vastaankaan ole. Rinteeseen verrattuna melkein kuka tahansa vaikuttaa päättäväiseltä ja selkeäsanaiselta. Lisäksi en olisi edes uskonut, että Rinteen terveys olisi riittänyt loppuun asti Suomen stressaavimmassa työssä.

Puheet Marinin työkokemuksesta kaupan kassalta ovat myös naurettavia. Marinhan on tyypillinen demari siinä mielessä, ettei hän ole juuri edes tehnyt ns. kunnon töitä ennen kuin hänet imaistiin jo demareiden poliitikkoputkeen. Eli ei hänen työkokemuksessaan ole mitään pilkattavaa.

Nyt Marin ja muut naisministerit viettävät peräti kansainvälistä kuherruskuukautta. Politiikka on miesten maailma monessa maassa. Mutta Suomessa en kyllä puhuisi mistään lasikatoista. Anneli Jätteenmäki voitti sentään pääministeriytensä peräti vielä vaaleissa toisin kuin Marin, joka sai sen puolueeltaan.

Kommentit

  1. Demari en ole enkä heitä äänestänyt, mutta Marinin saama kohtelu on jo pahimman luokan koulukiusaamista. Jos on kritiikin paikka hänen työstään, niin sitä voi ja pitää antaa, mutta nythän kritiikki on ollut pelkästään henkilöön, ikään ja sukupuoleen kohdistuvaa. Mikä yllättää, niin tätä on tapahtunut niin Kokoomuksen kuin KD:nkin puolelta.

    VastaaPoista
  2. Jaa. En tiedä. Riippuu tietenkin vastaanottajasta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit