Julkkikset ravaavat käräjillä

Silloin tällöin työni puolesta vierailen oikeussaleissa. Joskus olen tehnyt juttuja paljon julkisuutta saaneista tapauksistakin.

En tiedä, valehteeko muisti, mutta tuntuu, että julkkikset ovat aiempaa enemmän oikeussaleissa. Jari Sillanpää on oikeudessa tuon tuosta. Ensin huumesyytteineen ja nyt seksuaalirikoksesta, joka mielestäni on jo itsessään kummallinen. Hieroja harrastaa seksiä Sillanpään kanssa ja lapsi kuvaa sivusta. En tiedä, millaista seksielämää Sillanpää viettää, mutta ei ihan normaalilta kuullosta.

Seksirikoksista tai ahdisteluun ynnä muuhun sellaiseen liittyvästä näkee usein käräjillä julkkiksia. Kuten nyt vaikka Teuvo Loman, Nikke Ankara ja aikanaan Tomi Metsäketo, joka laittoi vastuuseen häntä raiskaukseen solvanneet.

Oma lukunsa on jättimäinen ns. Katiska-juttu, johon tavalla tai toisella liittyvät muun muassa Sofia Belorf, Niko Ranta-aho ja Nacci Tranberg. Vapaalta jalalta juttuun vastaava Belorf on ollut suosittua kuvattavaa käräjäoikeuden aulassa. 

No. Ei julkkikset sen ihmeellisempiä ihmisiä ole kuin muutkaan. He tuovat vain mukanaan kuvaajajoukon perässään. Saattaa näyttää ahdistelulta se kuvaaminen, mutta aika kuvaamisen oikeussaleissa ja niiden oven takana on aika rajattu.

Itse oikeudenistunnot eivät minun kokemuspohjani mukaan ole mitään amerikkalaista oikeussalirevittelyä. Päivä on usein pitkä. Iltapäivälehdet kirjoittavat suoraan nettiin jo oikeussalista. Itselläni tahti ei ole ollut onneksi yhtä armoton.

Rikosuutisointi on Suomessa nykyisin kovan luokan uutisointia, siinä missä se ennen jätettiin rikoslehdille ja muulle keltaiselle lehdistölle. Netti varsinkin imee hyvin rikosuutisia.


Kommentit

  1. Vähän vaikuttaisi, että Sillanpäälle on tehty ansa.

    VastaaPoista
  2. Tapaus on kieltämättä todella poikkeuksellinen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit