Luettua: Dave Lindholm - Sanat - Sitähän se kaikki on: Isokynän anti laululyriikalle

Näin Dave Lindholmin keikalla sanotaanko nyt jo kohta 13  vuotta sitten. Hän esitti keikallaan silloin akustisia versioita kappaleistaan. Olisiko jousiorkesterikin ollut Sello-salissa silloin paikalla. Olin silloin hyvinkin rakastanut erääseen naiseen, hän oli mukana keikalla, mutta muistan silti useita Daven kappaleita keikalta.

Muistelot sikseen. Kirjastosta löysin Dave Lindholmin sanoitukset sisältävät Sanat - Sitähän se kaikki on -teoksen. Dave ei ole mielestäni samanlainen sanoilla leikittelijä kuin esimerkiksi Juice Leskinen, mutta hänen teksteissään on tavatonta aitoutta.

Parhaimmillaan suomirockin järkäle on rakkauslauluissa. Usein Dave heittää kehiin rakkauselämän kaksijakoisuuden. Sen että jos ottaa on myös annettava. Useinhan se ei onnistu, kuten tiedämme.

Kirja on jaoteltu aika jännästi rakkaus plus ja miinus osuuksiin. Onneksi se plus-osuus on Davella huomattavasti mittavampi. Lisäksi löytyy elämälle oma osuutensa nimellä Elämä. hidas ja nopee. Aika davemaista.

Dave kirjoittaa laululyriikkansa puhekielellä ja se sopii hänelle. Laululyriikka on tarkoitettu laulettavaksi. Osa Daven teksteistä toimisi runonakin. Eivät tosin kaikki.

Monien suomirockin mestareiden sanoituksia on viime vuosina julkaistu kirjoina. Itse kyllä ehkä mielummin kuuntelen heidän tekstejään edelleen levyiltä, mutta hyvää oppia heidän sanoituksistaan saa, jos laululyriikka kiinnostaa.

Kommentit

Suositut tekstit