Katsottua: Formula 1: Taistelu paalupaikasta kausi 2: Kaupallisesta urheilusta löytyi ihmisiä

Joskus nuorempana olin aika kovakin F1-fani. Siis silloin kun Mika Häkkinen vielä ajoi 1990-luvulla. Sitten innostus lopahti. Osittain siksi, että suorat lähetykset muuttuivat maksulliseksi ja muutenkin homma meni siihen, että sama mies voittaa aina kuten Schumacher teki.

No. Sama peli näyttää jatkuvan vieläkin, kun Lewis Hamilton voittaa aina.

Enää en edes tiedä, keitä kaikkia siellä formuloissa ajaa, kun ennen tiesin kaikki Suurin osa kuskeista on syntynyt jo sen jälkeen kun lopetin sarjan seuraamisen. Paitsi tietenkin Kimi Räikkönen tiedän, joka on muuttunut kahdessa vuosikymmenessä nuoressa kuumakallesta formuloiden dinosaurukseksi. Lisäksi sarjan yhdeksi viimeisistä persoonallisuuksista. Vai onko näin?

Netflixin F1-maailmaa seuraava dokumenttisarja oli positiivinen yllätys. Muoviseksi ja kaupalliseksi muuttuneen F1-maailmaan oli saatu aitoja tunteita ja tapahtumia. Ilmeisesti tekijöillä on ollut aika vapaat kädet ja avoimesti on saanut kysellä tähdiltä.

F1 on maailma pienoiskoossa siinä suhteessa, että sielläkin joillakin on kaikki ja toiset yrittävät selviytyä. Näin F1-tallien kohdalla. Jättibudjetin omaavat tallit jyräävät kun entinen suuruus Williams-talli kamppailee, että saa autot lähtöruudukkoon.

Kuskit ovat toinen toistaan itsekkäämpiä ja tönivät toisen ulos vaikka radalta. Mikään muu ei kiinnosta kuin voitto. Se kiltti sitten saa kenkää, kuten sarjassa kävi Pierre Gaslylle. Talleissa tuntuu olevan yksi kultapoika ja toinen saa sitten muruset.

Draaman kaari on tähän sarjaan löydetty. Se on maltettu leikata kunnolla ja ihmisistä saa aitoja puoliakin selville. Mercedes-tallin pomosta Toto Wolffista jää jotenkin öykkärimäinen kuva. Mutta niin kai hän onkin menestynyt. Niki Laudan poismeno ja F2-kuljettajan poismeno radalla taas tuovat surullisiakin sävyjä.

Nyt F1-sarja on jäähyllä kuten kaikki muukin koronaviruksen takia. Ilmeisesti sarjaan on tehty muutoksia, joilla pienet tallitkin voivat pärjätä. Odotan mielenkiinnolla, mikäli kolmas kausi vielä kuvataan.

Kommentit

Suositut tekstit