Katsottua: Sisarvaimot/Viisi vaimoani: Polygamia saa yllättävän ymmärtävän kohtelun televisiossa

Suomen televisiossa pyörii parikin sarjaa moniaviollisista avioliitoista. Polygamia saa niissä yllättävän positiivisen kohtelun, vaikka luulisi, että viisi naista ja yks mies kukkona tunkiolla herättäisi ärtymystä. 

Suoraan sanottuna en edes tiedä, ovatko he laillisesti naimisissa, sillä Usassa pitäisi olla moniavioisuus kiellrtty. Ehkä sitä voi kiertää jotenkin.Varakas täytyy miehen olla, sillä usein he myös elättävät täysin naiset näissä moniavioisuus-sarjoissa. Suomessa hädintuskin pystyisi elättämään edes yhtä naista.

Mitään avointa kilpailua miehestä tai mustasukkaisuutta ei näissä sarjoissa oikein edes nähdä. Mieskin vain tallustelee herrana ja hidalgona ja on kasvatusmetodeiltaan jopa nykyaikainen verrattuna perusisään. 

Totuus lienee näiden sarjojen ja oikean elämän puolessavälissä jossain.

Sinänsä en kyllä ole tuomitsemassa heti moniaviollisia suhteita. Varsinkin, jos kaikki osapuolet ovat järjestelyyn tyytyväisiä. Toivottavasti Usassa ei noihn avioliittoihin pakoiteta, kun taas muslimimaissa järjestetyt avioliitot ovat tavallisempia tytärtä 50 vuotta vanhempien pappojen kanssa. 

Ja onhan näitä kakkosvaimoja ellei peräti kakkosperheitä ollut maailmansivu. Avioliitossa kai on sentään jotain oikeuksiakin, ettei ole toisen armon varassa. Nykyisin myös naiset pitävät mieshaaremejaan näinä deittailun aikana, jolloin naisella on länsimaissa kaikki valinnanvalta.

Itse en ole kyllä koskaan mistään moniaviollisuudesta tai edes polyamoriasta haaveillut. En oikein tule toimeen kerrallaan yhdenkään naisen kanssa. Olen myös läheisriippuvainen ja huonon itsetunnon omaava narsistinenkin tyyppi, niin en oikein jakaisi vaimoa muiden miesten kanssa.

Sitä olen myös miettinyt, että miten moniaviollisissa kulttuureissa vaimoja sitten edes riittää kaikille? Eikö tyttöjä yleensä synny vielä vähemmän kuin poikia? Jääkö osa miehistä nuolemaan näppejään?

Kommentit

  1. Mormonien keskuudessa moniavioisuus on yhä sallittua.

    Perussuomalaisethan pitävät Jussi Halla-ahoa kristillisyyden, ja isänmaallisuuden esikuvana, mutta mies on agnostikko ja sivari, minkä lisäksi hänellä on avioliiton ulkopuolinen lapsi.

    VastaaPoista
  2. Käsittääkseni mormonitkin ovat ainakin virallisesti kieltäneet moniavioisuuden.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit