Poliittisia poimintoja maailmalta


Terve taas ystäväiseni,
Amerikassa laitettiin sitten poliisia vankilaan siitä George Floydin taposta. Poliisin nimeä en koskaan muista, mutta niin taisi tuomiokin tulla Usan poliiseille, vaikka yksi mies siitä lähtee istumaan.

En tunne amerikkalaista oikeusjärjestelmää muuta kuin tv-sarjoista, mutta Suomessa olisi tullut enintään tuomio kuolemantuottamuksesta. Nythän ilmeisesti tuli alimman asteen murhasta, vaikka tuskin poliisi aamulla ajatteli tappavansa juuri Floydin. 

Poliisi on todennäköisesti aika lailla eristyksissä linnassa, sillä moni haluaisi saada varmasti nimensä lehtiin tappamalla tämän vankilassa.

Mutta on tuo maa sekaisin muutenkin kuin korttipakka. Mikään tuskin muuttuu. Aseita on joka paikassa ja lähes päivittäin ammutaan urakalla porukkaa. Mustan väestön kohdalla useimmiten tappaja on toinen musta, mikä on unohtunut täysin tässä George Floyd-jupakassa. 

Monimutkainen vyyhti, joka tuskin tulee ratkeamaan millään tavalla. Nyt estettiin vaan mellakat samalla tavoin kuin O.J.Simpson taas vapautettiin aikoinaan, ettei mellakat olisi puhjenneet. Usan oikeusjärjestelmästä nyt on muutenkin tasa-arvo kaukana. 

-------------

Entäpä Putin sitten? Otti ja täräytti sanomalla, että länsimaat yrittävät tapattaa Valko-Venäjän Lukasenkan. Miestä harva jäisi kaipaamaan, mutta en oikein usko, että länsimaista olisi ketään tapattamaan nykypäivänä. Hyvä, jos pitävät omat maansa kasassa, kun jo radikaalia islamia eivät edes kykene Euroopassa torjumaan ja Usakin toipuu omasta sekasorrostaan. 

---------------------- 

Sitten Suomeen. Kun suurin koronakurimus alkaa olla ohi on havahduttu taas siihen, että työttömäthän ne ovat syyllisiä Suomen taloudellisen kurjuuteen. Koska ay-liike tuskin antaa koskea ansiosidonnaisiin (monet kun yhä luulevat, että ansiosidonnaista ei saa, ellei kuulu ammattiliittoon), niin eiköhän pienellä työmarkkinatuella kituuttavat joudu antamaan vähistään taas.

Kommentit

Suositut tekstit