Julkkismietteitä: Tytti Yli-Viikari: Julkkis, joka ei suostunut pyytämään anteeksi

Elämme aikaa, jolloin jokaisen on oltava aina valmis pyytämään anteeksi. Mielellään myös polvistuttava pyytämään anteeksi mustilta, vaikka et olisi heille mitään pahaa tehnytkään. Olet kuitenkin syyllinen heidän vuosisataiseen alistamiseen Yhdysvalloissa. 

Ironista kyllä nykyään täytyy pyytää anteeksi ihmisiltä, joita et ole koskaan edes tavannut. Vieläpä mielestä rasistisen oloisesti ja rodullistavasti vielä heidän ihonvärinsä tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Sehän on juuri sitä toiseuttamista. 

Ihmiset ovat etenevässä määrin kykenettömiä pyytämään anteeksi edes läheisiltään. Silti he vaativat anteeksipyyntoä sitten taas julkkiksilta. Anteeksipyynnön kiertokulku.

Erityisen tärkeää anteeksipyyntoalttius on julkkikselle. Tytti Yli-Viikari on esimerkki julkisuuteen vedetystä, joka ei ymmärrä pyytää anteeksi. Sen takia hän todennäköisesti tulee menettämään virkansa tarkastusvirastossa. 

Yli-Viikaria ei auta edes naiskortin vetäminen esiin. Hän onkin vetänyt esiin kirjoja. Mielenkiintoinen yksityiskohta. Nainen ikäänkuin haluaa kommunikoida kirjojen ja niiden sitaattien kautta. Ammatillinen itsemurhahan se on. Kirjatkin kun ovat vääränlaisia, jopa antiikin ajoista ammennettuja. Harva suomalainen tuntee antiikin kirjallisuutta edes nimitasolla. 

Yli-Viikari ei vaan suostu pyytämään anteeksi. Jos väitteet hänen touhuistaan pitävät paikkaansa, syytä ehkä olisi. Ja silloinkin hän maksaa hinnan menettämällä työnsä. Kaikeksi onneksi hän taitaa omistaa jonkin puolueen jäsenkortin ja saa uuden työpaikan jokatapauksessa.

Yli-Viikari on ikäänkuin nostanut itsensä kaiken yläpuolelle. Suomessa kivitettävän kun täytyisi asettautua kivisateeseen, kestää se, pyydellä anteeksi ja olla saamatta koskaan täydellistä anteeksiantoa. Siitä pitää viimeistään Googlen armoton hakukoneen tuloslitania huolen. Näin Suomessa toimitaan. 

Tytin kaltaisia anteeksipyytelemättömiä julkkiksia ovat Aki Manninen ja Ano Turtiainen. Ja katsokaa miten heille kävi. Manninen menetti työkeikkansa ja Turtiainen sai potkut puolueestaan. 

Joten jos pystytte, pyytäkää anteeksi niin perkeleesti. Mutta vain oikeilta ihmisiltä.

Kommentit

Suositut tekstit