Luettua: Sanna Kiiski: Tinder-päiväkirja 2 - Miesten puolella: Olemmeko me todella tällaisia?

 


En ole lukenut Sanna Kiisken Tinder-päiväkirjojen ykkösosaa, mutta voisin kuvitella, että se on hyvin samanlainen kuin tämä kakkonenkin. Mitään miesnäkökulmaa ei tässä kirjassa nimittäin ole, vaikka nimi sitä lupailee. Viestittely jonkun hipsterimiehen kanssa kun ei miesten mielipiteistä mitään kerro. 

Tämän kirjan perusteella miehet ovat ällöjä kullin kuvia lähetteleviä bemarimiehiä. Tai niin. Oikeastaan niitä. Kaiken kukkuraksi Kiiski ei edes itse käy treffeillä kuin kerran koko kirjan aikana vai oliko niin, ettei kertaakaan. 

Sisältö tuleekin tyttökaverit voivottelelusta kuin miestä ei löydy ja ne haluavat vain heti seksiä yms. ja itkua sitoutumisen vaikeudesta yms. Kake teki sitä ja tätä yms.

Hyvä tavaton, ovatko naiset ja miehet todella tällaisia? Onneksi eivät, sillä he (jotka eivät Tinderiä halua) lienevät jo parisuhteessa. Jopa järjestetty avioliitto tuntuu mielyttävämmältä ajatukselta kuin joku Tinder-treffailu. Molemmissa rakkaus on kauppatavarana. Minulle rakkaus on pyhä ja siksi minulla ei ole ollut siinä onnea.

Itse olen kyllä ollut aiemmin Tinderissä ja nettitreffipalstoilla, mutta en todellakaan palaa takaisin. En ole niitä ihmisiä, jotka haluavat ihmissuhteen itsensä myyntipuheen kautta. Sairas maailma. Maailma on muuttunut sellaiseksi, että jopa rakkauden haku on kuin voiton metsästystä, jossa ihminen ja rakkaus onvat sivuasia.

Enimmän ajan Kiiski kirjoittelee paino-ongelmistaan, mihin toki pystyn samaistumaan. Paljonkohan se vatsalaukun pienennnysleikkaus maksaisikaan Virossa, jollaisen Kiiski teetätti? Sitten Kiiski heittää pari hyvää iltapäivätäkyä, joista Kiss Fm:n sekoiluista mielestäni kirjoitettiinkin jommassa kummassa iltapäivälehdessä. 

Tämän kaiken kestää siksi, että Sanna Kiisken tyyli kirjoittaa on valloittava, vaikka sisällöstä et pitäisi. Hän laittaa itseään likoon ihailtavasti kaikilla muilla tavoilla, paitsi ei käy niillä treffeilä kuin kerran, jos sitäkään. 

Lukijoita hänellä varmasti riittää. Suurimmalla osalle ihmisistä tämä kirja voi olla se, jonka he jaksavat lukea.

Kommentit

Suositut tekstit