Ajatuksia politiikasta: Ei yllätyksiä kuntavaaleissa, vai oliko?

Sana kuntavaalit saa jo jotkut kyllästymään. Turhaan. 

Jännät vaalithan nuo olivat. Äänestysprosentti kohosi 55 prosenttiin vai pitäisikö sanoa, että jäi, kun nyt sattui olemaan kaunis päivä, krapula ja kaikkea muuta.. 

Uusi valtuusto osoittaa siis noin puolen Suomen mielipidettä. Kokoomuksen äänestäjät äänestää. Ei ihme, että voittivat, vaikka saivat vähemmän ääniä kuin edellisissä kuntavaaleissa. Helsingissä tuo tarkoittaa Juhana Vartiaisen tuloa pormestariksi. No. Eihän nuo muutkaan ehdokkaat mieleisiä olleet.

Demareiden tulosta voi pitää torjuntavoittona puhumattakaan keskustan. Ilmeisesti keskustan äänestäjät äänestävät eduskuntavaaleissa persuja, mutta kuntavaaleissa sitten omiaan. Vihreät kärsivät eniten hallitusvastuusta. Olisiko Ohisalo vähemmän suositumpi puheenjohtaja kuin kilpasiskonsa?

Persut nostivat selkeästi kannatustaan, mutta ei tulosta silti pidetty voittona. Kuntajytkyä persut eivät taida saada koskaan. Kuitenkin he nousivat kuudessa kunnassa suurimmaksi puolueeksi. Merkittävä askel. Tosin pikkruinen RKP on myös suurin puolue monessa pikkukunnassa. 

Vielä siihen äänestysprosenttiin. Ajatelkaa, jos niillä alueilla, joissa äänestäminen jää heikoksi, olisikin äänestetty, kuten varakkaammilla alueilla äänestetään. Olisi vaalien tulos aivan toinen? Esimerkiksi omalla äänestyalueellani SDP oli suurin ja sen jälkeen persut ja vasemmistoliitto.

Niin ja. Romutransu Markus Kuotesaho meni läpi Siikajoen valtuustoon. Onnea.

Kommentit

Suositut tekstit