Sanna Marinin aamiaista, kuukautissiteitä ja taiteiljan kuukausipalkkaa


Niputan tässä taas ajankohtaisia keskustelunaiheita yhteen sekavaan postaukseen. Kukaan, joka seuraa uutisia, ei ole voinut välttyä Sanna Marinin aamiaskohulta. En selitä siksi, mistä siinä on kyse. 

Kuten aina. poterot on valmiina. Marinin ihailijoiden mielestä on törkeää kyseenalaistaa 800 euron kuukausimäärärahaa talousmenoihin. Se on muuten enemmän, mitä perustoimeentulotuesta jää edes maksimissaan käteen. 

He näkevät asian median ajojahtina ja että on oikein, että pääministeri saa käyttää verovapaata rahaa ilman että edes kuitteja löytyy mistään. 

Toinen puoli ajattelee taas päinvastoin. Sen verran toimittajaa minussa vielä on, että näen niin, että media on tehnyt asiassa juuri työnsä. Se on sitten lukijasta kiinni, näkeekö hän asian ajojahtina vai oikeutettuna toimittajan työnä. 

Kohu ei vieläkään ole laantunut. Eikä laannukaan, sillä niitä kuitteja ei ole vieläkään pöydässä. Marin itse on luopunut edusta. Minusta vähintä mitä voi tehdä, kun vasemmistopoliitikko nauttii 17 000 euron kuukausipalkkaa. Luontaisedut ovat vanhan maailman perintöä, jotka eivät kuulu julkiseen päätöksentekoon. 

Ja joo. Varmasti on paljon tärkeämpiä asioita, mutta tavallisen ihmisen on vain helpompi ymmärtää aamiaisiin käytetyt rahat kuin miljardit italialaisille. 

Ja eikö Marinin mies voi ostaa mitään? Tai auttaa kotitöissä pääministeriä?

-----------------------

Nyt kampanjoidaan ilmaisten kuukautissiteiden puolesta ainakin Helsingissä. Ollaan huolissaan, että onko varattomilla naisilla varaa ostaa kuukautissiteitä. Mutta eikö toimeentulotuki ole juuri kuukautissiteitäkin varten?  No. Ei tämä sattumalta tullut esiin kuntavaalien alla. Tällä taidetaan hakea huomiota ja jotkut hölmöt miespoliitikot menevätkin suoraan ansaan heittämällä sovinistisia kommentteja.

Ilmaiset kondomit ymmärrän kyllä, koska niiden ostamiseen saattaa liittyä pelkoa ja häpeää? Onko sitten näin kuukautissiteidenkin kohdalla? En tiedä. 

---------------------------------

En muista kuka, mutta joku ehdotti taiteilijoille kuukausipalkkaa valtion toimesta. Sitä silmälläpitäen, jos uusi epidemia iskee, eikä pääse keikoille tai toteuttamaan ammattiaan. Että rahaa jostain. Mutta kuka  taiteilija haluaa olla kuin valtion virkamies? Se olisi vähän kuin Neuvostoliitossa, vaikka valtio taatusti ei puuttuisi taiteen laatuun.

Kommentit

  1. Jos ilmaiseksi pitää jotain jakaa, niin ennemmin sitten "jarrua". Skordareita saa tilattua verkkokaupoista vaikka koko vuoden tarpeisiin, ja ihan ilman häpeän pelkoa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit