lauantai 6. marraskuuta 2021

Julkkismietteitä: Dannysta ei tee kiinnostavaa vain nuoret naiset

Minun on pitänyt tästä aiheesta kirjoittaa jo kauan, mutta nyt sitten vihdoin kirjoitan - Dannysta. 

Dannyn eli Ilkka Lipsasen taru on yksi Suomen julkkismaailman kiehtovimmista. Mies on kohta 80-vuotias, mutta hänen julkisuusarvonsa on isompi kuin vuosikymmeniin.

Danny oli jo ikuisen tukkatyylinsä ja muuttumattomuutensa kanssa naurunaihe, kunnes hän näpäytti kansaa tulemalla jälleen ajankohtaiseksi heilastelemalla vuosikymmeniä nuoremman Erika Vikmanin kanssa. Ja Erikan lähdettyä vieläkin nuoremman blondin Helmin kanssa. Blondeistahan Danny on aina tykännyt kuten tiedämme Armi Aavikosta.

Päästessään Seiskan otsikoihin hän samalla varmisti, että sai itseensä vielä uuteen nousuun. Sen viimeisen kerran. Sen nousun hän viimeisteli elämäkerralla ja uudella levyllä, joka on Johnny Cashin oloista tarinointia. Samalla konseptilla muuten Vesku sai uransa nousuun, jolle myöskään ei ole loppua näkyvissä. Uskoisin, että Danny pysyy otsikoissa kuolemaansa asti. Uskomaton saavutus ikäihmiselle.

Ihmetellen luin Iida Tanin  raivonpuuskaa Dannya kohtaan. Jo väite siitä, että miehet vierittäisivät syyn naisten niskaan elämänsä epäonnistumisista on absurdi. Eivätkö naiset  tätä tee? Me kaikki syytämme entisiä kumppaneitamme jostain. Dannyhan on esimerkiksi Erika Vikmanin auttanut liikkeelle. Hänen vaikutuksensa on ollut lähes ratkaiseva Vikmanin uralle.

Tosin Dannylle nuoret naisethan eivät ole olleet ansa, kuten hän itse väittää. Juuri he ovat tehneet Dannysta kiinnostavan. He olivat se asia, joka rikkoo taatusti otsikot, kun vanha mies seurustelee nuorten naisten kanssa. 

Ennenhän siinä ei ollut ihmeellistä, mutta nykyisin se on tietysti paheksuttavaa. Eläkööt Danny Helmin kanssa vain elämäänsä, jos elää. Danny on mestari pyörittelemään otsikoita, joten totuutta suhteesta on vaikea tietää. 

Kunnioitan Dannya. En sen takia, että hän saa nuoria naisia, kuten kaikki varmaan luulevat. Sen takia kunnioitan Dannya, että hän antaa toivoa, että ikääntyvä mies voi olla vielä kiinnostava, kunhan ei ukkoudu.

2 kommenttia:

  1. Lista artisteista, joiden urien alkua Danny on edesauttanut, on komea: naisista mm. Anki Lindqvist, Katri Helena, Irina Milan, Päivi Paunu, Ami Aspelund, Muska ja Virve Rosti sekä miehistä Kirka, Kari Tapio, Markku Aro, Pepe Willberg ja Kisu. (Lähde: wikipedia) Danny ja Remu ovat tehneet suomalaisille artisteille enemmän kuin yksikään etujärjestö tai ammattiliitto. Se, jos mikä, on hatunnoston arvoinen teko.

    VastaaPoista