maanantai 1. marraskuuta 2021

Katsottua: Poliitiikka-Suomi: Dokumentti-sarja sai poliitikotkin puhumaan asiaa

Jos ei Ylen ainaiset naisvihasta tai rasismista kertovat jutut jaksa sytyttää, (en edes enää pysy mukana, mistä kaikesta he löytävätkin vihaa ja rasismia) katsele Yleltä Politiikka-Suomi. 

Kerrankin on poliittinen dokumentti mennyt nappiin. Kukaan politiikko ei pääse kiillottamaan kuvaansa, mutta pääsevät avautumaan myös kivun hetkistään. Politiikka jos mikä aiheuttaa tuskaa harjoittajalleen. Varsinkin nykyään, kun poliitikon pitäisi olla virheetön pyhimys. Monille kohut ovat vielä parin vuosikymmenen jälkeen kipeä asia. Varsinkin kun ne on netissä ikuisesti tiedonjanoisille löydettäväksi.

Ex-pääministeri Paavo Lipposen poissaoloa sarjasta on ihmetelty, mutta minä en edes Paavoa kaivannut murahtelemaan sarjaan. Melkein kaikki muuthan tuossa olivat. Itse olisin ehkä jättänyt juuri tällä hetkellä politiikan eturivissä vaikuttavat poliitikot, koska heidän toimiaan pystytään vasta muutaman vuoden kuluttua aidosti arvioimaan. 

Samat tekijät olivat erinomaisen Urheilu-Suomen takana, joten ei ihme, jos politiikkakin luonnistui. Haastateltavia on aivan valtava määrä. Ei kuitenkaan ahdistavasti tungokseen asti ja jokainen heistä vie tarinaa eteenpäin. 

Monet lähihistorian poliittiset kohut vaikuttavat nyt hieman jo ihmeellisiltäkin, kuten Ilkka Kanervan tekstarikohut, kun mieshän ei käsittääkseni ahdistellut ketään. Kohun syyn ei tietenkään tarvitse olla mikään maailman merkittävin, kun rulla alkaa pyöriä. Uskomattomasta paskasateesta nuo poliitikot nousevat ylös. Jos ajattelemmme vaikka juuri Kanervaa. 

Arvosteluissa on sanottu poliitikkojen näyttävän sarjassa inhimillisemmän puolensa. Siinä mielessä kyllä, ettei heitä lasketa puhumaan poliittista liturgiaansa. Paavo Väyrynen toki sai taas kertoa, kuinka koko maailma on häntä vastaan ja Stubb sanoi pääministerin homman tympäisseen. Homma olikin hänelle väärä. Mutta väärinhän poliitikko toimii ihmisten mielestä aina. Teki mitä tahansa. Ihmettelen, kuinka joku edes haluaa nykyisin poliitikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti