Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynti on julmaa oikeussaliviihdettä

 

Amber Heard
Jopa meillä täällä Pohjolan perukoilla kaikessa harmaudessa on Hollywood-tähti Johnny Deppin ja exänsä riitelyt ja oikeustaistelut iso uutinen. Joten pakkohan minunkin on asiasta sanoa jotain. 

En suoraan sanoen enää tiedä, mistä on kyse tai mistä nyt käydään oikeutta. Se ei edes liene enää se pääasia, kun jopa pieraisut oikeussalissa uutisoidaan ja siellä lienee Usan kaikki kynnelle kykenevät tv-yhtiöt oven takana kuvaamassa.

Kyse on alun perin kuitenkin kai siitä, että Amber syytti Deppiä väkivallasta, mikä ei liene täysin poissuljettua, jos Depp on kuitenkin on jonkin tason päihdeaddikti. Heardin pisteitä ei ole nostanut se, että hän ei lahjoittanut Deppiltä avioerossa lypsämiään rahoja kuten lupasi. Hän on myös itse ollut syytettynä pahoinpitelystä edellisissä suhteissaan. 

No, mutta pariskuntien nujakoidessa kännissä on vaikea tietää, kuka on syyllinen mihinkin. Ja nyt Johnny iskee takaisin. Amberille lienee kyseessä hänen elämänsä rooli. Ja sen hän on näytellyt hyvin. Itkua on riittänyt kuin karjalaismummojen kohdatessa hautajaisissa.

Niin hyvin, että Deppin fanit vihaavat häntä kuin ruttoa. Tietenkin naisvihakortti on otettu esiin, kuten nykyään aina, jos joku uskaltaa arvostella jonkun naisen tekemisiä, mutta kysymys lienee enemmän Deppin fanaattisten fanaattisten fanien vihasta. 

Heardilla faneja on vähemmän, ei edes niissä julkkismiehissä, joita hän on vampannut ison läjän ennen ja jälkeen Deppin. Ärhäkkään feministitaustan omaavana hänellä tuskin on faneja siinä missä sympaattisena rentulla Deppillä. Ihme, että nämä kaksi ovat edes tunteneet vetoa toisiaan kohtaan. 

Oikeudenkäynti on myös siinä suhteessa vallankumouksellinen, että ensimmäistä kertaa Metoo-liikkeen nousun jälkeen naisen sana ei ole riittänyt tuhoamaan täysin miehen uraa. Tämän varaan Heard varmaankin laski, että kaikki niellään mukisematta, mitä hän sanoo.

Luojan kiitos, nyt tämä julma viihdespektaakkeli on tulossa päätökseensä. O.J.Simpsonin oikeudenkäynti lienee edellinen yhtä paljon julkisuutta saanut julkkisoikeudenkäynti. Tästä avioliitosta sentään molemmat selvisivät hengissä toisin kuin Simpsonin.

Kommentit

Suositut tekstit