lauantai 14. toukokuuta 2022

Mä haluun olla Barbie

Joskus ennen oli se hitti Barbie-girl. Iso hitti olikin. Mutta kuten lähes kaikki tiedämme, että ihan oikeassa elämässäkin jotkut haluavat olla Barbie tai sitten nykyään myös Ken, Barbien mies. 

Moni ihmettelee, mikä ihme saa ihmisen haluamaan olla nukke, jotkut jopa haluavat näyttää seksinukelta. Mikä saa ihmisen olemaan muovinen, kadottamaan ehkä jopa koko ihmisyytensä muovisen kuoren alle?

4D-dokumentti perehtyi asiaan ja tietenkin vain vahingossa katsoin, kuten luen juorulehtiäkin. Tämä dokkari kyllä keskittyi pelkän kauhistelun sijasta myös syihin innostukseen olla Barbie.Tämä ei ollut ensimmäinen dokkari ihmisten ulkonäköönsä liittyvästä hulluudesta ja tuskin viimeinen.

Monilla näillä naisilla oli jonkinlainen trauma ja ulkonäköön liittyvä riittämättömyyden tunne. Jollakin oli äiti haukkunut rumaksi ja riittämättömäksi tai klassisesti kiusattu koulussa. Surullisinta oli, että kaikki nämä barbiet ainakin minun mielestäni olivat luonnollisena kauniita naisia. 

Heillä oli myös ns. miesmahdollistajia. Aivan kuten jotkut miehet syöttävät naisensa muodottamaksi, niin tässä yksi maksoi sumeilematta barbien hulluuden ja muutosleikkaukset. Mies voi vaikuttaa hölmöltä maksumieheltä, mutta samaa vallankäyttöä se on kun liikuntakyvyttömäksi lihoneiden naisien syöttämisessä. 

Missä on myös plastiikkakirurgien vastuu, jos nainen vaatii itselleen muovista ihoa, nin nämähän tekevät. Tekevätkö ne kaikki sumeilematta, mitä vain tilataan ja mistä maksetaan?

Hulluinta  tässä kaikessa on, että naisihanne on lempeämpi kuin koskaan ja naisella on länsimaissa vapaus näyttää miltä haluaa. Kuinka moni mies edes todellisuudessa syttyy muovisesta naisesta? Jotkut ehkä, mutta tuskin suurin osa. Ja nämä barbiet haluavat todellisuudessa toteuttaa pakkomielleettän kuin miellyttää miehiä, vaikka toisin yleensä luullaan.

Sitten taas nämä barbiet eivät edes kuuntele, jos joku yrittää estää heidän hulluuttaan. He ovat vakuuttuneita olevansa onnellisia vasta kun ovat eläviä barbieita. Voihan se näin olla. Mutta epäilen.

Taitaa olla vain sama juttu kuten kaikkien pakkomielteiden kanssa. Mihinkään ei ole tyytyväinen ja leikatut naamat näyttävät lähes poikkeuksetta ikääntyessä karmeilta. Hollywoodissa riittää esimerkkejä. Ja kun meillä on kyseessä aika, jolloin hyvällä ulkonäollä on merkitystä enemmän kuin koskaan, niin tuskin barbiet ovat katoamassa. Ne ammentavat samasta lähteestä kuin syömishäiriötkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti