Katsottua: Obi-Wan Kenobi - suoratoistosarja: Galaksissa taistellaan länkkärityyliin


En ole koskaan ollut mikään erityinen Tähtien sota-fani. Tykkäsin kyllä niistä kolmesta ekasta elokuvasta silloin 70- ja 80-lukujen vaihteessa. Sen jälkeen en ole nähnyt niitä lukuisia muita tuotantoja. En ole mikään Tähtien sota -asiantuntija todellakaan vaan katselen asiaa harrastajan silmin.

Nyt sain mahdollisuuden nähdä uuden Obi-Wan Kenobi-sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa. Olin kyllä positiivisesti yllättynyt. Tarina kulki hyvin eteenpäin ja imua löytyi ainakin isolla valkokankalla kaikki näyttää hienolta.

Jedi-Obi kaivetaan naftaliinista pelastamaan prinsessa Leiaa roistojen kynsistä  ja varmaan koko galaksia, jos vanhat merkit pitävät paikkaansa. En tosiaan nähnyt kuin pari ensimmäistä jaksoa. Tarina sijoittuu aikaan ennen sitä ensimmäistä Tähtien sota-elokuvaa. Luulisin. En ole siitäkään varma, kun en ole nähnyt kaikkia elokuvia.

Vähän sellaista lännenelokuva-meininkiähän tuossa sarjassa on. Obi-setä haetaan aavikkoluolastaan takaisin hommiin. Hän on töissä jossain erikoislaatuisessa lihanleikkaamossa, jonka tarkoitusta en oikein ymmärtänyt. 

Niin ja, länkkäreissä kun vanha pyssysankari haetaan vielä kerran tositoimiin pelastamaan tai kostamaan, niin tässähän niin myös käy. Tosin tässä sarjassa tapahtumat oli lavastettu myös osin hienoon 1930-luvun paheellisen Shanghain tyyliin.

Sarjassa on mukana myös huumoria, aivan kuten niissä vanhoissa Tähtien sota-elokuvissa. Tykkäsin. Tähtien sota-elokuvia on helppo katsoa myös siksi, että niissä hyvän ja pahan taistelu on kaikkein kirkkaimmillaan. Sarjan toisen jakson lopussa myös Darth Vader-ilmestyy kuvioihin. Ehdottomasti paras Tähtien sota-hahmo koskaan.

Ewan McGregor näyttelee Obi-roolinsa ihan kelvosti, mutta paras on ehdottomasti prinsessa Leiaa lapsena näyttelevä Vivien Lyra Blair. Todellinen lahjakkuus ja luonteva kuin mikä ja kyllähän Usasta on aina löytynyt hyviä lapsitähtiä. 

Ai niin. Hauskaa muuten, että Red Hot Chili Peppersin Fleallakin on rooli elokuvassa pahiksena. Ei muuten ihan huonosti vedäkään.

Kommentit

Suositut tekstit