Maailma on erikoinen paikka, osa 1000

Maailma on päivä päivältä erikoisempi paikka. Japanissa apinoiden lisäksi nyt myös muut eläimet ovat ryhtyneet hyökkäilemään ihmisten kimppuun. Syyksi väitetään ilmastonmuutosta, mutta mihin ilmastonmuutos ei nykyään olisi syyllinen?

Useimmiten ihmiset hyökkäilevät silti yhä toistensa kimppuun. Siitä pääsemmekin taas Ukrainan sotaan. Amnestyn raportti on herättänyt suuttumusta, kun siinä on todettu myös Ukrainan syyllistyneen sotarikoksiin. 

Venäjän sotarikoksia tuskin kukaan nyt kieltääkään, joten ei jauheta siitä. Itsekin olen kieltämättä ihmetellyt, miksi Ukraina ei ole pakolla evakuoinut sotatoimialueelta siviilejä vaan he ovat tulituksen kohteina. Venäjä tuskin jättää silloinkaan iskemättä.

Amnestylla on tuskin halua mielistellä edes Venäjää, sillä järjestöhän on kielletty Venäjällä. En sitten tiedä, onko ihmisillä käsitys lännessä Ukrainasta samanlaisena maana kuin länsimaat. Sitähän se ei ole ja ennen sotaa myös Ukrainalla on ollut ongelmia ihmisoikeuksien toteuttamisessa. Jos nyt tietenkin myös Venäjällä. 

Ihmisten kuva sodasta on hyvin mustavalkoinen ja tietenkin myös median luoma kuva on mustavalkoinen. Osin tietenkin myös siksi, että Venäjä tuskin laskee länsimaisia toimittajia valtaamilleen alueille.

Ehkä jo tragikoomista oli seurata suomalaisia intoilemassa lähes kyyneliä valuttaen yhdysvaltalaisen sotalaivan kyljessä. Ikään kuin Usa olisi juuri halukas pelastamaan Suomen. Usa haluaa vain Suomen Natoon valtapoliittisista syistä. Ilmeisesti niistä syistä oli lähdettävä uhittelemaan Kiinaakin. Ikään kuin yhdessä koko maailmaan vaikuttavassa kriisissä Ukrainassa ei olisi jo tarpeeksi.

Yksi mielenkiintoinen Ukrainan sodan sivuhaara on näyttelijä Ville Haapasalon jahtaaminen mediassa. Hänhän teki töitä vuosia Venäjällä ja on aika suorin sanoin tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. 

Miestä tunnutaan jahtaavan kuin Putinin lähintä liittolaista. Itse ehkä jättäisin omaan arvoon ne Haapasalon tarinat, että hän muka olisi käynyt kalassa Putinin kanssa.

Ville Haapasalolla lienee kuitenkin parempi tietämys Venäjästä kuin yhdelläkään yliopistotutkijalla, joita solkenaan raahataan televisioon. En sitten tiedä, onko tämä juuri se syy kiukkuun Haapasaloa kohtaan.

Sitten muuten yksi mielenkiintoinen huomio vielä. Usassa aborttikohujen myötä nuoret miehet ovat alkaneet tehdä vasektomioita eli laittaa ns. letkun poikki alapäästään. 

Vieläkö miehiä syytetään sitten sovinisteiksi? Jos nämä miehet ovat valmiita uhraamaan mahdollisuuden saada lapsia? Tosin nuoret miehet kuulemma nappailevat Viagraakin nykyään. Maailma on erikoinen paikka palatakseni kirjoituksen alkuun.

Kommentit

Suositut tekstit