Media lopetti vihdoin Sanna Marinin palvonnan - ja niin pitääkin

Vielä on jatkettava Sanna Marin-aiheesta, kun niin paljon on muuttunut sitten edellisen postauksen. Olen seurannut hyvinkin aktiivisesti eri foorumeilla käytyä keskustelua aiheesta. 

Ja ei voi kuin ihmetellä Marinin fanien uskollisuutta, ellei jopa fanatismia, kun olen heidän kanssaan kinastellut keskuspalstoilla. Ei mitään kritiikkiä. Hulluimmat väittävät vielä Venäjän trollien jupakan takana. Jaa. Olivatko trollit vai sitten bilettämässä Marinin kanssa? Sitten vedotaan myös Kekkosen aikoihin, että kyllä silloin oltiin humalassa. No varmasti olivat melkein kaikki, mutta ovatko poliitikot enää nykypäivänä?

Sinänsä en rupea kenenkään viinan käyttöä moralisoimaan, kun ei oikein ole varaa siihen, mutta onhan pääministeri todellakin pääministeri, eikä mikään tavallinen 35-vuotias nainen, joka voi tehdä mitä haluaa. 

Jotenkin omituista että tästäkin Jauhojengi-jupakasta on tehty sukupuolikysymys. Tosin mistä ei tehtäisi. Jotkut naisfanit lisäilevät nyt tanssivideoita nettiin tukeakseen Marinia ja naisten oikeutta pitää hauskaa. Ikään kuin kukaan olisi kieltänyt Marinia tai muitakaan naisia tanssimasta tai pitämästä hauskaa. 

Rohkenen väittää, jos Marinin tilalla olisi ollut mies, hän olisi lentänyt jo ulos, ellei olisi itse ymmärtänyt lähteä. Marinia ei tietenkään uskalla edes savustaa ulos.

Kyse on mielestäni vain ja ainoastaan siitä, että joku arvokkuus pääministerillä täytyy olla. Sitä ei ole vieraan miehen kanssa kiehnääminen humalassa yökerhossa. Puhumattakaan silkasta turvallisuusriskistä juhlimisessa täyteen ahdetussa yökerhossa, kuka tahansa voisi viedä pääministerin virkapuhelimen helposti. Niissä kun varastetaan käsilaukkuja vaikka olisi täysin selvinpäin.

Ja miksi ihmeessä jauhojengin tanssi piti yleensä kuvata? Olisi kieltäytynyt Marin kuvaamisesta. Ei pääministeri voi luottaa siihen, ettei video vuoda julkisuuteen, kun siihen on mahdollisuus heti silloin olemassa, kun video on kuvattu.

Alex Stubb yritti myös osaltaan tuulettaa pääministeri-instituutiota, mutta toisin kuin Marinia, niin ei ketään ilmaantunut fanaattisesti puolustamaan. Alexin touhut olivat vielä aika viattomia. Ajatelkaa jos Alex olisi imuttanut vierasta naista yökerhossa, mikä mekkala siitä olisi noussut. Taisi olla ehkä Alexilla väärä sukupuoli ja puolue niin puolustajia ei ilmaantunut.

Media on kerrankin taas hoitanut työnsä hyvin. Olin jo huolissani, onko media jo Marinin PR-toimisto. Media teki nyt juuri sitä, mitä varten se on olemassa. Marinin fanit ovat tietenkin toista mieltä. Media kuulemma kiusaa ja tekee klikkiotsikoita. No. Median tehtävänä ei ole olla kenenkään kaveri, kaikkein vähiten valtakunnan ykköspoliitikon.

Marinin fanit ovat kuin Marin itse. Eivät näe itsessään mitään vikaa. Kun kuitenkin iso osa kansasta on Marinin juhlimisesta vaikeassa poliittisessa ja taloudellisessa tilanteessa tuohtunut, niin hyvää poliittista pelisilmää olisi osoittanut edes pieni pahoittelu, mutta ei mitään.

Fanit myös väittävät Marinin hoitaneen työnsä hyvin. No. En edes muista, koska hän olisi viimeksi puhunut politiikasta. Marin oli alussa raikas tuulahdus, mutta nyt hän on niin vaikuttunut kansainvälisestäkin suosiostaan, ettei näe itsessään virheitä. 

Se on surullista ja kostautunee seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kommentit

  1. Pikkujoulukausi lähestyy uhkaavasti. Toivottavasti vältymme tanssilattialla kiehnäävistä pareista silloin. Terveisin Kabulin henkinen talebani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin minä vältyn, koska en pikkujouluissa käy ja vielä vähemmän menisin tanssimaan.

      Poista
  2. Kuuntele sinä patriarkka Kirillin saarna, me tanssimme pikkujouluissa. Ja mielellään kutsumme Sanna Marinin mukaan tanssimaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit