Vaikuttavat komediani



Selailin vanhoja kirjoituksiani täällä blogissani ja huomasin, että olen joskus luvannut listata kymmenen vaikuttavinta komediaelokuvaakin. On näemmä sitten unohtunut. Listaanpa nyt, kun muutakaan ideaa ei ole, mutta mieli tekee kuitenkin kirjoittaa. Älkää sitten pelästykö, minulla todellakin on myös huono maku. Nämä tulevat sitten myös satunnaisessa järjestyksessä, eikä paremmuusjärjestyksessä.

1. Piukat paikat. Vanha klassikko toimii yhä. Ehkä yksi parhaiten kirjoitetuista komedioista ja Marilyn Monroe, Tony Curtis ja Jack Lemmon ovat loistavia. Ja onko Casablancan lisäksi legendaarisempaa loppulausahdusta missään elokuvassa. Nobody is perfect.

2. Sekaisin Marista. Se vaan nyt on niin hauska.

3. Konttorirotat. Siitä olen tainnut jo aiemmin kirjoittaa. Se on toimistorottien vapauden ylistys. Niittarista voi saada tehtyä elämää suurempaa huumoria kuin oikein yrittää.

4. Dr. Strangelove. En oikein tiedä onko se komedia vai tragedia, varsinkin jos elokuvassa on monikasvo Peter Sellers mistään ei voi olla varma.

5. Notting Hill. Kyllähän ne romanttiset komediatkin hyviä on. Varsinkin oikeassa mielentilassa. Hugh Grant ei mielestäni muita osaa näytelläkään.

6. Full Monty. Kyllä britit komediadraamaa osaavat tehdä. Arkipäiväkin ja ahdistukset ja pettymykset voivat nekin olla oikeissa käsissä hauskoja asioita.

7. American Pie-sarja. Tätä ei kai pitäisi kirjoittaa, mutta kirjoitanpa kuitenkin. Kyllä kunnon alapäähuumorikin piristää, vaikka sitä yrittäisi olla kuinka älykäs tahansa.

8. Valehtija, Valehtija. Kyllähän Jim Carrey komedian osaa. Itse tykkään tyylistä, mutta monet eivät tykkää. Ajatus siitä, ettei pysty lainkaan valehtelemaan on aika kiehtova, joten olen itsekin pohtinut. Hissikohtaus on aika legendaarinen.

9. Entä Bob? Tosi hauska Bill Murray on yksi parhaimmista. Erityisen hauska kohtaus on, kun neurootikko Murray neuvoo lääkäriä kirjoittamaan oikeita psyykenlääkkeitä, kun osaa ne kaikki ulkoa.

10. Broken Flowers. Edellisen herran elokuva sekin. Vaikka on kai draamaa yhtä paljon. Vanha Casanova etsii entisiä heilojaan, kun sai kirjeen, jossa hänen kerrottiin olevan isä.


Kommentit

Suositut tekstit