Aluevaalit palauttivat kaikki ennalleen, miksi kansa ei vaan ymmärrä?

Lyhyesti aluevaaleista. Itse en saanut niissä edes äänestää, kun olen helsinkiläinen. Rahat kyllä kelpaavat Helsingistä rahoittamaan hyvinvointialueita.

Ensimmäisenä hyppi silmilleni kun entiset kolme suurta puoluetta: kokoomus, demarit ja kepulaiset riemuitsivat kolmen suuren paluusta. Että se siitä muutoksesta. Nämä kolme puoluetta ovat kähmineet ja pyörittäneet suomalaisia kuntia jo ikuisuuden. Tätä kansa haluaa. Ja se jatkuu.

Ja kokoomuksesta. Onko kansa niin hölmöä ettei se ymmärrä kokoomuksen perimmäistä tarkoitusta? Yksityistäminen, yksityistäminen ja yksityistäminen. Veroeurot kansainvälisten rahastajajättien syliin. Parhaimmat palvelut rikkaimmille. Julkiset rupusakille, joilla ei rahaa. Kansa ei vaan tajua. Persaukiset yrittäjätkin äänestävät kokoomusta vaikka viimeisillä voimilla.

Kepulaiset taas elävät luulossa, että tekivät paluun. Voi se olla tottakin ja heidän persuihin vuotaneet äänestäjät ovat luopuneet näpäytyksen antamisesta emopuolueelleen. Kepun hegemonia on maalaiskunnissa on vaan niin kova. Koko niiden maailma rakentuu kepun hyvä henkilö -hegemoniaan.

Entäpä persut? Kansa ei niellyt bensapuheita perkeleineen. Persut eivät edes rehdisti myönnä hölmöyttään vaan vetoavat äänestysprosenttiin, joka oli näissä muka historiallisissa vaaleissa ennätyksellisen alhainen. Vantaalla peräti alle 40 prosenttia. Persujen niskaan hönkii myös Valta kuuluu kansalle, joka otti 10 paikkaa. Se on Suomen isoja puolueita härskisti suosivassa vaalijärjestelmässä paljon. 

Vihreät taas jo vihdoin törmäsivät omaan ehdottomuuteensa. Puolue on ajanut itsensä täysin nurkkaan, kun siltä ovat kadonneet Pekka Saurin kaltaiset sovittelevat hahmot.

Käsittämätöntä oli Aki Lindenin nousu yhdeksi ääniharavista. Miehen aikana HUSissa talousasiat täysin retuperällä. Tavaraa tilailtiin miljoonilla ilman että kukaan oli vastuussa. No. Koronaikana näyttää riittävän tämäkin.

Tässäpä päällimmäiset...

Kommentit

Suositut tekstit