Voi Eurooppa-parka! Tai pitäisikö sanoa Suomi-parka!

Nyt taitaa olla taas sellaisen postauksen aihe, ettei yhtä ainoaa aihetta ole ja teksti tulee, mitä on tullakseen. Elämme mielenkiintoisia sodan kosiskelun aikoja, joita ei ollut edes kylmän sodan loppuvaiheissa. 

Putinin Venäjä uhittelee Euroopan ja Usan kanssa. Yksi syy on varmasti se, että alle 40 prosenttia venäläisistä luottaa omaan hallintoonsa. Silloin täytyy kansan huomio saada pois kotimaasta. Vanha historiallinen kikka. Ja jos kaikki media on hallinnon hallussa, niin tätä viestiä muun maailman pahuudesta on helppo levittää. 

Ukraina tuskin on mikään demokratian tai edes tasa-arvon mallimaa, mutta ansaitsisi sekin jo rauhaa rakentaa maataan, mikäli sieltä joku rehellinen poliitikko löytyy. 

Mutta EU natisee sekin liitoksistaan. Se ei tule koskaan olemaan mikään yhtenäinen voima. Vielä vähemmän kun Angela Merkel lähti. EU-maat vaan kahmivat etuja EU:lta itselleeen minkä ehtivät. Onhan tuo Suomessakin huomattu, kun ensiksi valitetaan, etteikö niissä neuvotteluissa enempää rahaa saatu kotimaahan.

EU on Venäjän silmissä puudeli, jota on helppo kiristää millä milloinkin. Samaa ajattelee taatusti Turkki, joka kiristää eurooppalaisia pakolaisvyöryllä. Nyt sitä tekee myös Venäjä Valko-Venäjän kautta. USAa taas johtaa seniili mies, joka saattaa jopa taistella presidenttikautensa läpi.

EU ei saa edes kuriin kapinallisia jäseniään. Päinvastoin. Nyt Puolalle tuskin uskaltaa muu EU uhitella siitä kun se ei hyväksy miestä naiseksi ja päinvastoin, kun Puola on epäonnisessa asemassa Valko-Venäjän naapurissa. Valko-Venäjän diktaattori Lukasenka on taas heittäytynyt täysin Putinin sylikoiraksi, koska haluaa pitää vallastaan kiinni hinnalla millä hyvänsä.

Joskus 2000-luvun alussa olin innostunut EU:sta, kun kuvittelin, että siitä vielä jotain tulee. Ei ole tullut ja nyt tuntuu, että Suomea huijataan median pelottelukampanjalla samalla tavoin Natoon kuin aikoinaan Suomi huijattiin EU:n. 

Kansa on helposti peloteltavaa ja säikyteltävää. Ja koska suomalaisia riivaa ikuinen ryssäviha ja kauna Venäjää ja venäläisiä kohtaan, niin en olisi yllättynyt, että Suomi todella on kohta Natossa. Ja sehän tarkoittaa sitä, että Venäjä (ainakin jos Putin on vallassa) pitää Suomea vihollisenaan. Nythän Venäjällä ei ole mitään Suomea vastaan, vaikka natohaukat uhkia ellei sotaa lietsovat mediassa.

PS. Viikonlopulla sitten aluevaalit. Onneksi ehdokkaat ovat tulevien tehtäviensä tasalla. Persut vouhkaavat bensan hinnasta sosiaali- ja terveysalan vaaleissa. Eivät vahingossa sillä huomasivat erinomaisen mahdollisuuden tarttua kansaa vituttavaan asiaan kun mamuista ei voi vouhkata. Vihreiden ehdokas taas haluaa kuukautiset kaikille. No. Onneksi noissa vaaleissa ei kukaan äänestä. Itse en edes saa kun asun Helsingissä. Näin se demokratia toimii ja äänioikeus viedään.


Kommentit

  1. Sisäpolitiikasta tästä on kyse. Putin haluaa näyttää kansalleen, että on vaikutusvaltainen pelimies ja länsi on tarttunut tuohon syöttiin. Biden haluaa tehdä pesäeroa Trumpin linjaan Venäjän suhteen. Amerikan huru-ukko ei tiedä, kenen kanssa on milloinkin keskustellut. Ja Suomessa keskustellaan, kumman kelkkaan pitäisi lähteä. Säälittävää...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit