Hellettä piisaa, ja tiedätkö oletko sovelias Pride-marssille?

No ei tässä montaa päivää mennyt, kun olen kirjoittamassa taas. Mutta kun olen kissanhoitajana ilmalämpöpumpun suomassa ihanassa viileydessä, niin mikäs tässä on kirjoitellessa. 

Olen katsellut tässä suoratoistokanavia, kun ei tee mieli mennä tuonne helteeseen. Niissäkin on tietenkin oma Pride-osionsa, kuten asiaan kuuluu. Olisihan hirveää, jos ihmisiä ei luokiteltaisi seksuaalisuutensa vuoksi. Nykyään tuntuu, että ihmisten muilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Vain seksuaalisuudella on.

Pride-kulkueeseenkin on tarkasti määritelty, ketkä ovat soveliaita osallistumaan tähän "kaikkieen oikeuteen olla omanlaisiaan". Pridesta on valitettavasti tullut eliitin juhla, enkä tarkoita nyt edes sillä seksuaalivähemmistöjä.

Mutta en ole tosiaan helle-ihmisiä. Syksy on minun vuodenaikani. Crownin neljännen tuotantokauden katsoin. Se oli aiempia heikompi. 

Diana ja Charles-kuvio on loppuun asti kaluttu, eikä heidän suhteeseensa tuotu mitään uutta. Miten voisikaan, kun toinen osapuoli on jo kuollut. Charles törkimys ja Diana uhri. Mutta näinhän se menee tämän ajan maailmassa muutenkin. Miehet sikoja ja naiset uhreja. 

Tämä kaava toistuu tässä Usan abortti-hommassakin. Tosin en ymmärrä mitä järkeä on enää kieltää aborttia kun se on kerran jo sallittu. Sellainen ei tule yksinkertaisesti onnistumaan. 

Abortteja tehdään kyllä länsimaissa silkasta mukavuudenhalustakin, vaikka kukaan ei tätä tietenkään uskalla myöntää. Kun ei sovi uran tai opiskelujen aikatauluun. Sitten yhteiskunta maksaa kalliit lapsettomuushoidot kun lasta yritetään tehdä 40-vuotiaana.

Siinäkään ei ole järkeä puskea väkisin lapsia maailmaan. Onnettomasta lapsesta tulee onneton aikuinen. Vaikea dilemma. Ihmettelen vaan, kun ihmisiä ei tunnu kiinnostavan, miten mahtaa saada abortin esimerkiksi Saudi-Arabiassa. Taitaa olla mahdottomuus. Mutta onhan vaiettu lähes täysin Oslossa homobaarissa ammuskellut islamistiterroristikin. Sopii kysyä millainen mylly olisi ollut äärioikeistolainen tekijä.

Katselin myös Erikoisjoukot-ohjelmaa tai en nyt muista välttämättä oikeaa nimeä, mutta tämä ohjelma, jossa julkkikset muka saavat erikoisjoukkojen koulutusta. On kuulemma ennennäkemättömän kova ohjelma. 

Tosi-tv-formaatti on jatkunut jo niin kauan, että on vaikea keksiä mitään enää joka hätkähdyttää. Se on sama juttu kuin pornossa, homma käy aina vain sairaammaksi ja kovemmaksi, kun kaikki on jo nähty. 

Onko kukaan ajatellut, että jos ihmiset eivät haluaisi nähdä nöyryytystä, itkua ja kärsimystä, vaan jotain kaunista? Elämä on rumaa ja inhottavaa muutenkin.

Mutta nauttikaa kesästä. Sauli Niinistö se jatkaa epätoivoista Nato-kiertuettaan teidänkin puolesta. Gallupit kun kuulemma kertovat nykyään, mikä on kansan mielipide, eikä kansanäänestys.

Kommentit

Suositut tekstit