sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Voi Suomi-parka, osa loputon

Nato-huuma jyllää edelleen. Joskin yskähdellen, kun Sauli Niinistö ei saanutkaan masinoitua Suomea Natoon hetkessä, kuten hän ja kumppaninsa lupasivat. Ehkä Turkin Erdogan suokin Suomen kansalle aikaa nyt tulla järkiinsä tai ainakin miettimään Naton etuja ja haittoja. Joskin epäilen sitä. Sen verran kauan ja hartaasti heidän päihinsä on taottu Natoa.

Tuleva pääministeri Petteri Orpo sen sijaan ei taida kuitenkaan pistää vielä Nato-lippuaan piiloon sinne pukunsa taskuun. Lippu saattaa peräti korvata Suomen lipun tulevassa pääministerin toimistossa. Siellä se liehuu kun Orpo kyykyttää köyhää kansaa, joka on häntä hölmönä äänestänyt.

Suomi on rähmällään länteen niin että lattia paukkuu, eikä edes jytkyttämisestä. Sillä persut hallitushimossaan seuraavat kokoomusta vaikka kaivoon. Suomi ja tietenkin myös Ruotsi ovat Naton kiertopalkintoja, jotka kerjäävät maasta toiseen tunnustusta. 

Tietenkin Suomi ja Ruotsi ovat myös Erdoganin bitchejä, joita diktaattori-Erdogan nöyryyttää ja hyppyyttää ihan miten tahtoo Nato-innon takia. Siinä ei Erdogania pilkkaavat meemit auta.

On ikävä niitä 30 vuotta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, kun Suomi oli aidosti puolueeton ja ei rähmällään mihinkään suuntaan. No. Paitsi ehkä EU:n, mutta kaikkea ei voi vaatia ja se on vaihtoehdoista pienin paha.

En ymmärrä nykyistä Usan palvontaa. Vaikka siellä hyviä asioita onkin, kuten maailman paras viihdeteollisuus, niin ei se mikään demokratian airut ole, vaikka he itsekin niin luulevat. Samanlaista valtapolitiikkaa he ovat harjoittaneet kuin Venäjäkin, eivät tosin naapurimaitaan kohtaan. Pienempi mekkala kun syntyy kaukaisen paikan pommittamisesta ties missä. Lisäksi Usaa vaivaa krooniset joukkoammunnat, jotka kertovat syvästä pahoinvoinnista.

Sauli Niinistö sentään tuntuu omistautuvat Nato-pakkomielteelleen, mutta Sanna Marin kummastuttaa kerta toisensa jälkeen. Mekkalaa täysin turhanpäiväisistä asioista, kuten nyt kun hän kieltää kuvaamastaan lastaan. Sitä hän ei voi edes lain mukaan tehdä. 

Ja hetkinen. Nainen on sitä penskaa kuvauttanut ties kuinka monessa haastattelussa. Tuntuu että Marinin on vaikeaa erottaa oleellisia asioita täysin turhanpäiväisistä asioista. Pelottavin vaihtoehto tässä on silti edelleen se, että Orposta tulee seuraava pääministeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti