Tapaus Aarnio: Saiko Jari Aarnio oikeutta?

Tuossa jo aiemmin taivastelin, että miten kukaan jaksaa enää kirjoittaa, lukea ja katsoa Jari Aarniosta ja kaikesta hänen ympärillään mitään. 

Näin olikin silloin, sillä hänestä on kirjoitettu ja muodostettu kuva vain yhdellä tavalla. 

Kannattaa katsoa Tapaus Aarnio.Virkistävä poikkeus nykypäivän yhden totuuden saagasta, missä kaikille asioille on vain yksi totuus ja näkökulma. Tämä koskee varsinkin sitä kuuluisaa valtamediaa.

Sanoma teki härskisti bisnestä Aarniolla. Ensiksi vuosia jatkuvalla juttusarjalla ja täysin fiktiivisellä Keisari Aarnio-sarjalla, jonka ihmiset ottivat totena. Näin tavallinen ihminen vain ajattelee, kun tehdään fiktiivinen sarja oikeasta ihmisestä.

Tapaus Aarnio sen sijaan rakentaa järkeviä epäilyksiä tutkinnan suhteen. Ja onko peräti Aarnio ainakin osin lavastettu syylliseksi. 

Jopa oikeusjärjestelmän toiminnassa oli suuria puutteita kun kyse oli Jari Aarniosta. Tuntuu, että Jari Aarniosta haluttiin syyllinen hinnalla millä hyvänsä. Ja vuosia jatkunut oikeusprosessi todellakin maksoi.

Mediahan teki Aarniosta syyllisen jo ennen kuin häntä oli tuomittu. Tätä on tapahtunut muidenkin kuin Aarnion kohdalla. Poliisikin sitoi valtavat resurssit Aarnion jahtaamiseen, vaikka muuten valitetaan resurssipulaa.

Ja  nyt sitten kun Aarnio on päässyt linnasta pois valitetaan, että Aarnio tekee bisnestä tarinallaan. No onhan hänenkin tarinallaan tehty. 

Jokaisesta julkkiskonnasta on tehty muutenkin jo vähintään kirja ja joistakin jopa tv-sarja, kuten Nacci Tranbergista. Miksi Jari Aarnio ei saisi hyötyä kohtalostaan?

Kommentit

Suositut tekstit