Abortin tekemisen sietämätön vaikeus tai helppous

Parhaillaan väitellään jälleen abortista. Tämähän on aihe, joka tulee säännöllisin välein julkisuuteen siinä missä kannabiksen laillistaminenkin. 

Kannabiksen laillistamisella ei taida olla enää merkitystä, sillä sitä ilmeisesti nyt jo saa helposti. En tiedä. Itse en tuotetta käytä, mutta näin olen kuullut, ettei sitä tarvitse Piritorilta asti metsästää. 

Tästä tulee nyt toisaalta-kirjoitus, jollaisia ei saisi kirjoittaa. Jos olen käsittänyt oikein, abortin tekemistä haluttaisiin yhä helpottaa. Eikö sen nykyäänkin saa aika helposti? Voiko lääkäri edes kieltäytyä tekemästä lähetettä? Ja jos kieltäytyykin, niin kaksi lääkäriä löytyy varmasti, jotka puoltavat abortin tekemistä. 

Jos poissuljemme lääketieteelliset syyt aborttiin, sekä raiskaukset ja teiniraskaudet, niin en oikein näe syytä tehdä aborttia. Ehkäisyä on tarjolla jos jonkinlaista ja se on saatavilla helposti. Syy aborttiin taitaa olla mukavuudenhalu tai huolimattomuus. 

Korviini myös särähtää, kun puhutaan sikiöstä vain jonakin kasvannaisena, jonka voi noin vain poistaa. Eikö se ole ihmiselämä kuitenkin? Puhutaan myös naisen omasta oikeudesta kehoonsa, mutta olisiko kannattanut sitten miettiä sitä ehkäisyä, eikä laittaa syntymätön lapsi hinnan. Eikö syntymättömällä lapsella ole oikeuksia? Tai lapsen isällä?

Mutta en kyllä halua sitäkään, että abortti kiellettäisiin ja abortteja tehtäisiin hämärissä olosuhteissa jopa äidin hengen vaarantaen. Ei siinäkään olisi järkeä. Se olisi paluuta mustaan menneisyyteen.

Abortista puhutaan jonakin kansalaisoikeustaisteluna, mutta mielestäni abortti on vain täysin turha. Lapsen voi antaa adoptoitavaksi, jos ei itse kykene siitä huolehtimaan. Jos ihminen tekee abortin sen takia, että opiskelut yms.ovat kesken ja ei sovi suunnitelmiin, niin olemme kadottaneet jotain olennaista. Yhteiskunta tukisi tänä päivänä lapsen kasvattamista aivan eri tavalla  kuin se teki ennen jolloin abortin saaminen oli vaikeaa.

Sinänsä en kivitä ketään. Tilanteet ovat monimutkaisia. Varsinkaan silloin ei oikein voi tuomita, jos ei ole sellaista miestä kuvioissa, josta olisi apua. Tai ketään muutakaan auttamassa. Mutta olen käsittänyt, että pariskunnat tekevät yhteistuuminkin abortteja. Jos on tällainen yhteys, niin miksi täytyy tehdä abortti ja jopa parin vuoden päästä sitten tehdä lapsi. Silloin kun se sopii pariskunnan kuvioihin. 

Itse en toki ole joutunut edellämainittujen tilanteiden eteen. Tässä iässä, jos olisi mahdollisuus isäksi, niin tuskin sitä ketään aborttiin kannustaisi. Olen kyllä kuullut vanhemmista ja sukulaisista, jotka suorastaan ovat painostaneet aborttiin. Eli ei abortti aina synny pelkästään naisen tai isän tahdosta. 

Pahimman henkisen taakan abortin tekemisestä kantaa nainen. Uskoisin, että kaikki abortin tekevät siitä jollain tavoin henkisellä tasolla kärsivät, vaikka muuta sanoisivat.

Kommentit

Suositut tekstit