Lihavia syrjitään täysin avoimesti, onko kehopositiivisuus pelkkä vitsi?

Hesarissa isokokoinen nainen valitteli, kun ei pääse treffeille. Pitänee paikkansa. En tosin usko, että lihava mieskään on kuuminta hottia treffimarkkinoilla. Itse en treffailua harrasta, mutta ne, jotka harrastavat, voivat sitten kommentoida. 

On totta, että naiselle reipas ylipaino on raskaampi taakka kantaa kuin miehelle. Uskoisin, että lihavaa naista syrjitään treffailun lisäksi työmarkkinoilla ja muussakin elämässä hanakammin. Ja sitten on vielä seläntakana naurajia ja kuiskuttelijoita.

Itselläni on sellainen 20 kiloa ylipainoa, joka on salakavalasti kertynyt vuosien kaljoittelun ja epäterveellisen syömisen myötä. Ihan oma vika. Nyt yritän syödä ja juoda terveellisemmin, mutta retkahdus on aina vaarana.

Surullisimmassa asemassa ovat ne, jotka eivät ylipainolleen voi mitään. Sellaisiakin kai on. Jos mikään dieetti ei tehoa, niin kyllä se pistää masentuneeksi, kun ihmisethän yleisesti pitävät lihavuutta omana vikana. 

Useimmat voisivat laihduttaa, mutta sellainen, jolla ei itsellään ole paino-ongelmia, ei voi tietää, ettei se hetkessä suju. Moni syö suruun, toinen juo tai narkkaa. Lohtua haemme elämään niin monilla eri tavoin. 

Nykyään puhutaan paljon kehopositiivisuudesta, mutta lihavat on syrjityin ryhmä mitä löytyy. Kuten totesin, heitä pidetään itse syyllisenä tilaansa. Niin tosin työttömiä ja monia muitakin. Lihavia syrjitään täysin avoimesti. Suvaitsevaiset eivät ole heitä pelastamassa. He eivät ole sopivia uhrin ja pelastettavan muottiin.

Kehopositiivisuus on täysi vitsi. Ihmisvartalon ihanne on ja pysyy hoikkana. Ei kukaan ilolla kanna kilojaan, vaikka näin väittäisi. Sen todistaa jo tolkuton laihdutustuotteiden teollisuus. Ironista kyllä kehopositiivisuudesta huolimatta samaan aikaan lihavia on enemmän kuin koskaan. 

Suurin osa lihavista ei iloitse lihavuudestaan. He kärsivät, sillä hoikat laittavat heidät kärsimään. Lihavat syrjäytyvät kotiinsa, koska eivät halua kokea pilkkaa ja ylenkatsontaa.

Lihavuudessa on kyse tietenkin myös kansanterveydellisestä ongelmasta samoin kuin yhteiskunnallisesta. Harvoin rikkaat tai hyvin toimeentulevat ovat lihavia. Ennenhän asiat olivat toisin päin. Rikkaat olivat lihavia ja köyhät laihoja jo pelkästä ruoanpuutteesta. Suurin osa lihavista löytyy nykyisin alemmista tuloluokista uskaltaisin väittää. Ei se ihan tuulesta temmattua ole, että epäterveellinen ruoka on halvempaa.

Kommentit

Suositut tekstit