Julkkismietteitä: kohuliikemies Carl Danhammer kuoli - huijarijulkkikset katosivat 90-luvulle

Kohuliikemies Carl Danhammer menehtyi hiljattain. Vain vuosi sitten hän sai uuden maksan kerran juodun tilalle. Ilmeisesti korkki pysyikin kiinni loppuun asti.

Kalle oli juorulehtiä seuraaville tuttu julkkis, joka rakenteli hämäriä bisneksiään milloin Suomessa, Virossa tai Ruotsissa. Välillä taidettiin istua vankilassakin. Nuorempi polvi saattaa tietää Kallen Vesa Keskisen känni-youtubevideosta, kun heitä haastateltiin Maria Showhun.

Itsekin tapasin hänet muutaman kerran elämässäni. Hän oli selvinkinpäin kuin äänekäs luonnonvoima. Hän kehui aina kirjoittavansa muistelmiansa, Suomen kovimpia tietenkin. Eipä tainnut ehtiä niitä kirjoittaa. Miehestä on yhtä monta tarinaa kuin kertojaa.

Hän säilytti tyyliinsä loppuun asti. Alunperin Savosta kotoisin oleva Jouko Juvonen mainostaa yhä auki olevilla nettisivuillaan olevansa ainoa ja oikea Ghanan prinssi. 

Ennen nettiaikaa Danhammerin kaltaiset huijarit ja pikkurikolliset saattoivat vipeltää. Nyt kun kuvat ja tiedot leviävät kulovalkean tavoin, homma on haastavampaa. Tosin netissä ihmisiä voi naruttaa yhä. Vanhoja ihmisiä riittää aina vedätettäväksi ja me ihmiset suorastaan haluamme tulla huijatuiksi taitavan huijarin taholta. 

Danhammerin kaltaiset ihmiset elävät omassa todellisuudessaan, he uskovat itsekin satunsa todeksi. Itsekin kuuntelin Kallen juttuja, että onko nyt puolet totta rehentelystä. 

Vähän samanlainen tapaus oli tämä Turun puukotuksen sankari Hassan Zubeir, joka selitti elämästään ummet ja lammet, mutta kääntyi hänkin rikolliselle puolelle, kuten Kallekin.  

Ennen Kallen kaltaisi vilivilpereitä oli paljonkin julkisuudessa. Vielä 1990-luvulla Sir Vili oli kovaa valuuttaa. Hän toi vaimoja poikamiehille Filippiineiltä. Sitten oli näitä enemmän tai vähemmän hämäriä pornokeisareita kuten Tom Sjöberg, joka elää vielä.

Mutta huijarijulkkisten aika on ohi. Ainakin jos ovat miehiä. Nämä herrat, jos ketkä, olivat niitä toksisia maskuliineja.

Kommentit

Suositut tekstit