Amnesty moitti jälleen Suomea

Nyt on sitten Oscar-gaalassa läpsitty. Will Smith läpsäytti vaimoansa pilkannutta Chris Rockia. Suurin rikos oli mielestäni antaa Simthille pääosan näyttelijän Oscar. Sen verran kehno näyttelijä hän on. Yksi parhaiten palkatuista tietenkin.

Usein Oscareissa mielenkiintoisinta ovatkin siihen liittyvät sekoilut. Itse Oscarit myönnetään yleensä keskinkertaisille, kaikkia miellyttäville elokuville.

Ajankohtaista. Suomi mainittu. Suomi sai Amnestylta taas moitteita. Kyllä. Se on yksi niistä järjestöistä, joiden feissarit ahdistelevat sinua kaupunkien keskustoissa. 

Voisi kuvitella, ettei Suomea ihmisoikeusjärjestön moitelistalla nähtäisi, mutta näin ei ole. Suomi kun kuulemma ei kohtele muiden Euroopan maiden tavoin samalla tavalla kaikkia turvapaikanhakijoita. 

Nythän suomalaiset melkein kilpailevat, kuka auttaa eniten Ukrainasta tulleita pakolaisia. Ajatus nuoresta arabimiehestä asunnossa ei miellytä yhtä paljon. No. En ota kantaa enemmän. 

Suomi sai myös sosiaaliturvastaan moitteita. Kokoomuksen mielestä taas sitä on liikaakin. Alle tonnin työmarkkinatuesta olisi saatava jotain pois. Samoin toimeentulotuesta, jolle työmarkkinatuen saaja väistämättä joutuu. 

Kokoomuksen lääke on työ. Sitä kokoomus ei taas kerro, että jos ihminen ei syystä tai toisesta kelpaa työnantajille. Mitä sitten? No. Kokoomus sanoo välittävänsä. Mutta miten?

Translaistakin tuli moitteita. Suomi kun ei suostu siihen, että lasten ja nuorten täytyisi saada vaihtaa jo sukupuoltaan. Tai korjaamisestako sitä puhutaan. Miten lapsi voi tietää, että haluaa vaihtaa sukupuoltaan? Voiko hän olla siitä täysin varma? Kysykää Amnestylta.

Sitten olivat ne aseistakieltäytyjien ja saamelaisten oikeudet vielä. Itse en kyllä ymmärrä, miksi aseistakieltäytyjät yhä viedään vankilaan. Mitä hyötyä siitä on? Tuskin heidän ratkaisunsa mitään joukkopakoa asepalveluksesta aiheuttaa. Suomalaiset ovat nöyrää kansaa esivallan edessä. Ja en ymmärrä, miten saamelaiset ovat sorrettuja tänä päivänä. Kertokaa se ihmeessä minulle?

Kommentit

  1. Pari vuotta sitten Amnesty vaati, että miesten pitäisi väistää toiselle puolelle katua, jos naisoletettu tulee vastaan. Amnestyä ei tarvitse enää ottaa vakavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sääli että lankeavat wokepisteiden hakuun. Olisi oikeitakin töitä ihmisoikeusjärjestölle.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit