Julkkismietteitä: valtakunnanlesket ja samat asiat uudelleen haastatteluissa jorisevat julkkikset

Julkisuus ei ole monimutkaista. Osa haluaa epätoivoisesti lehtiin ja julkisuuteen ja toiset eivät haluaisi, mutta joutuvat silti jatkuvien haastattelupyyntöjen kohteiksi, vaikka eivät olisi kertoneet enää mitään uutta viimeiseen 20 vuoteen. 

Eikä lehtijutulla ole edes enää sellaista merkitystä kuin 20 vuotta sitten. Yksi mehevä nettijuttu oikeassa julkaisussa voi tuoda enemmän tunnettuutta kuin yksi lehtijuttu aina vain katoavien lukijämäärien perinteisesssä lehdistössä. 

No. Jos Hesarin kulttuuriosastolle jos saat runokirjasi luikerreltua aina vain vähenevien kirjallisuuskritiikkien joukkoon, taivas saattaakin aueta. 

Mutta siis niihin tyyppeihin, joiden perässä media notkuu aina. Heitä on luonnollisesti vähän, koska on vähän julkkiksiakin, jotka lähestulkoon kaikki tuntisivat. Useimmiten he ovat entisiä urheilijoita tai jo vuosikymmenten takaisin kulttuuripersoonia. 

Esimerkiksi Vesku Loirin haastattelun saat aina myytyä, Aira Samulinin ja muutaman muun vuosikymmenestä toiseen puurtavan ikonin saat myös. Mietaan Jussi tuli myös nopeasti mieleen ja Siiri "Äitee" Rantanen. 

He voivat tosiaan haastattelussa sitten rupatella ne samat vanhat jutut, jotka ovat aina kertoneet. Skuuppeja vaaditaan vain vähemmän tunnettujen julkkisten suista. Ero, läheisen kuolema, masennus, syöpä tai jokin muu olisi hyvä löytyä, jos haluat juttusi kaupaksi.

Yksi oma ryhmänsä ovat kansakunnan lesket. He antavat haastatteluita kuolleesta puolisostaan joskus vuosikymmenestä toiseen. Vielä parempi, jos ovat taloudellisissa ongelmissa puolisonsa kuoleman jälkeen. Toimittaja soittaa taatusti ovikelloa. 

Matti Nykäsen Pia-leskestä on hyvää vauhtia tulossa valtakunnanleski. Jo siinä määrin, että lukijat lähinnä jo ärsyyntyvät nähdessään Pian lehden kannessa, jos hän kanteen asti vielä kantaa. Lukijat kokevat Matin kuolemalla mässäämisen rahastuksena ja rahaa Pia toki tarvitseekin jo Matin velkojen maksuunkin ilmeisesti.

Kommentit

  1. Matilla ja seiskallahan oli selvä sopimus, hän törttöilee ja seiska saa etuoikeuden juoruta. Lähes yhtä käsikirjoitettua kuin realityt joten Pian perinnöksi lienee jäänyt tämä sopimus?;D

    Alkoholismi ja sillä elvistely on jotain niin suomalaista paskaa ettei mitään rajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matti ei suostunut antamaan kenellekään haastattelua, ellei raha vaihtanut omistajaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit