Mihinköhän tämä koronasekoilu lopulta johtaa?


En tiedä, jaksaako kukaan lukea enää riviäkään koronasta, mutta sitä olisi nyt tulossa. Onhan korona varmaan yksi googlehakuystävällisimpiä sanojakin. 

On luojan lykky, että Suomessa korona tai tuttavallisemmin nykyisin covid-virus on harvinainen vieras verrattuna vaikka Viroon tai Ruotsiin. Jos olisi, niin miten sekaisin tämä maa olisi. Ruotsi uhrasi vanhuksensa ja Viro ilmeisesti venäläisväestönsä.

Sekavuus yhdistää sekä tiedotusta että päätöksentekoa koronavirustaistelussa. Vain Sanna Marinin uskollisimmat fanit voivat sanoa kaiken menneen putkeen. Tosin kaikkea ei voi Marinin niskaan laittaa. kaikki muutkin päättäjät ja virkamiehet ovat sekoilleet urakalla. Kaiken huippuna vaalien siirto. 

Kukaan nyt tuskin olettaakaan, että pandemiaa vastaan voi taistella oppikirjan mukaan, mutta kyllä tämän pandemian edesottamuksia pohtivat tutkijat yliopistoissa vuosikymmenteen päästäkin. 

Ai miksikö? Miksi ravintolat suljetaan, vaikka sieltä tunnetusti saa viruksen melkein vaikeiten? Miksi maskipakko julkiseen liikenteeseen tuli vasta nyt? Miksi tietyt maahanmuuttajaryhmät saavat kohta kiitoksena piittaamattomuudestaan rokotuksen heti vanhusten ja sairaiden jälkeen?

Olisiko lupsakka Antti Rinne sittenkin selvinnyt paremmin koronataistelussa kuin ilottoman ja kireän oloinen Marin? Jossitteluksi jää. 

Tämä hallitus sai kritiikkiä oppositiolta vasta yllättävän pitkän ajan jälkeen, kun aselvelitalkoot jatkuivat yllättävän kauan. Olisiko päätökset olleet parempia, jos kritiikkiä olisi saanut antaa pelkäämättä jo aiemmin? Maskisotaan tuhrattiin aikaa luvattoman paljon myös. 

Liikkumisrajoitukset ovat puolestaan osa jopa huvittavia parisuhteen määrittelyinen yms. Niitä ei kuitenkaan noudata ne, joiden pitäisi. Nämä samat Lapin matkailijat ja bilettäjät viis veisaavat mistään rajoituksista tai sitten kuten maahanmuuttajien kohdalla "kärsivät" rakenteellisista vaikeuksista noudattaa ohjeita.

Itse en kyllä usko tällä menolla, että edes kesällä juhlitaan koronan päättymistä. Tai ne juhlivat, jotka eivät ole koronasta välittäneetkään. 

Itse toivoisin, että selviytyisin koronasta hengissä riskiryhmäläisenä. Neljä kertaa on jo testattu. Onneksi negatiivisin tuloksin.

No. Nyt painun kirjoittamaan runoja.

Kommentit

  1. Täysin epäoikeudenmukaistahan Marinin hallituksen touhu on ollut kesän jälkeen. Kulttuurialaa on kuritettu vuosi, urheilua ja ravintola-alaa puoli vuotta, yksittäisiä ihmisiä neljä kuukautta ja nyt pienyrittäjät ajetaan mielivaltaisilla liikkumisrajoituksilla konkurssiin. Silti on väestöryhmiä, joita rajoitukset eivät koske juuri millään tavalla. Jos homma olisi laitettu joulun jälkeen viime kevään tapaan seis, emme olisi tässä tilanteessa. Rajoitusten pitäisi koskea kaikkia tai sitten ei ketään. Harmi, ettei opposiittiössä olla asian suhteen yhtään viisaampia.

    VastaaPoista
  2. On se vaan jännä kun hallitusta ja muita asianomaisia haukutaan ettei kenelläkään haukkujalla ole esittää parempia toimintamalleja. Ei ole mennyt kaikki putkeen vaan eipä ole ollut ihmisten elossa viimeiseen sataan vuoteen kovin montaa pandemiaakaan.
    Uudessa tilanteessa tulee sössittyä, totta kai! Mutta jos on valmis aukomaan päätään tehdyistä virheistä, olisi kiva myöskin lukea kuinka ne asiat olisi pitänyt hoitaa ja miksi vitussa ei arvostelijat esittäneet ratkaisuja silloin kun oli niiden aika?
    Kuten esim sinä Nimetön, vingu suoraan hallitukselle!! Ja missö olist sanomisiesi kanssa silloin joulun jälkeen. Alkaa vituttamaan tämä jälkiviisastelu, hakekaa itsellenne valtuutus kansalta ja menkää hoitamaan näitä yhteisiä asioita valittamisen sijaan. Tai antakaa rauha tehdä päätöksiä, virheitä tekee kaikki paitsi ne jotka valittaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta STM:n ja THL:n virkamiehille on maksettu tällaisiin tilanteisiin valmistautumisesta ja ovat olleet pihalla kuin lumiukot.

      Poista
  3. Näinhän se juuri on, valitetaan ja huudetaan somessa, hallitujsen vika, itsellä ei ole antaa ratkaisuja... Pahimpia ovat nämä jotka somesta lukevat kaiken, ja uskovat faktana, harjoittamatta mitään lähde kritiikkiä.... Puhutaan koronasta, uutena viruksena tai viruksena jota ei ole....Korona virus ei ole uusi virus, covid-19 on uusi tappava muoto. Korona viruksia on aina ollut. Kaikki meuhkaajat ei jaksa edes tän vertaa perehtyä asiaan... Mutta hallituksen vika hah hah!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit