Ahdistuksen kansakunta

Jos haluat tuikata itsesi kusiaispesään, niin kokeile kritisoida ilmastomuutosraporttia, jos et ole jo kyseenalaistanut koronatoimien autuutta. Saat varmasti paskaa niskaan.

Enpä sinänsä kyseenalaista ihmisten toimien vaikutusta ilmastonmuutokseen, mutta ilmastonmuutoshysteerikoille asia on kuin lahko, jolla on omat maailmanloppua saarnaavat pastorinsa. 

Mitä kovemmin saarnaat maailmanlopusta 20 vuoden päästä ja syytät ihmisiä synneistä ja tulevasta tuhosta, niin sitä suositumpi olet lahkon piirissä. 

Vastaavanlaista lahkoajattelua tapaa koronarokotusten suhteen, vaikka korona ei ahdistuksen aiheuttajana ylläkään yhtä hysteerisiin mittakaavoihin kuin ilmastonmuutos. 

Koronassa taas etsitään syyllisiä. Milloin syyllisiä ovat futisfanit, milloin festareillakävijät. Sivistyneetkin ihmiset ovat melkein lynkkausmielialalla liikenteessä. 

Suomessa täytyy olla ahdistunut jostain, muuten et kuulu joukkoon. Jos et ala hysterioimaan kaikesta, olet porukasta ulkopuolella. Jotkut jopa lukevat kirjatkin nykyään niin, että onko niissä nyt edes hitunen naisvihaa, rasismia ja muuta mahdollista, että saisi kirjan heitettyä kirjaroviolle.

Ihmettelen miten vaikeaa joidenkin ihmisten elämä voi olla ahdistumalla kaikesta sellaisesta, johon itse voi kovin vähän vaikuttaa. Minussa itsessäni riittää jo ahdistusta itsessänikin ja nämä ahdistuvat ja hysterisoivat ahdistavat minua vielä enemmän.

Kommentit

Suositut tekstit