Miksi Kabul kaatui muutamassa päivässä?

Moni on ihmetellyt, kuinka Afganistanin länsimaiden tukema hallitus voi kaatua vain muutamassa päivässä, kun Usa veti viimeisetkin taistelujoukotkin pois. Ja miten ihmeessä 20 vuoden demokratiatyöllä ja kaikella rahalla ei ole ollut mitään merkitystä, eikä se ole saanut mitään aikaan? 

Afganistan on täysin samassa pisteessä, kun missä se oli silloin, kun Taleban kaadettiin. Kaikki raha on valunut korruptioon tai mihin onkaan ja Afganistanin armeija myi loppujen lopuksi itse länsimailta saamansa aseensa talebaneille ja hyppäsi heidän kelkkaansa. 

Koko 20 vuotta on ollut pelkkää teatteria, joilla länsimailta on lypsetty rahaa. Ehkä he haluavatkin talebanit valtaan Afganistanissa? Surullista kyllä se on ainoa voima, joka edes saa jonkinlaisen rauhan aikaan sotien kalvamaan Afganistaniin.

Kohta alkanee pakolaisvyöry. Se on se, mitä länsimaat saavat yrityksistään levittää demokratiaa, joka ei nyt vain väkisin onnistu. Jos Afganistanissa ei ole kunnioitettu naisia koskaan, eivät he sitä taitoa muutamassa vuosikymmenessä opi. Kunhan ottavat rahat. 

Toivottavasti oppivat nyt jo ja jättävät Afganistanin rauhaan. Ei sinne ilmiselvästi kaivata länsimaalaisia kertomaan, miten asiat pitäisi hoitaa. Antaa heidän hoitaa keskenään asiansa. Ne, jotka länsimaita auttoivat on autettava pois. He pärjäisivät länsimaissakin, kun ovat uskaltaneet ottaa riskin auttaessaan länsimaita.

Kuvat Kabulista ovat kuin Vietnamin sodasta. Lentokentällä lentokoneissa roikkuu epätoivoisia ihmisiä. Kabul ei ole pelkästään Usan vaan koko länsimaiden Vietnam, jossa nähtiin, että länsimaailma on kädetön islamradikalismin edessä oman poliittisen korrektiutensa ja sinisilmäisyytensä takia. Länsimaita vietiin kuin pässiä narussa.

Veikkaan, että terrori-iskuja Eurooppaan kiihtyvän tahtiin. Se kun on se poliittisesti korrektein ja käytännössä polvillaan islamradikalistien edessä. Eurooppa ei osaa ottaa kuin pakolaisia, se on täysin kyvytön muuhun auttamiseen.

Kommentit

  1. Surkuhupaisaa näissä Yhdysvaltain ristiretkissä on se, että he ovat aikoinaan tukeneet Saddamin Irakissa, muslimisissejä Afganistanissa, joista monet liittyivät Talibaniin. Ho Tši Minh taas puolestaan pyysi ensin amerikkalaisten apua, mikä pyyntö hylättiin tunnetuin seurauksin. Manuel Noriega, Augusto Pinochet... näitä surullisia esimerkkejä löytyy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit