Julkkismietteitä: Saako toimittaja olla liian rehellinen?


Tervehdystä vaan kaikille kollektiivisesta häpeästä ja syyllisyydestä kärsiville, 

Suurimman omat häpeäni liittyvät täysin kännissä örveltämiseen. Mitään muuta minusta minulla ei syytä hävetä. 

Päihteissä örveltämisestä puheen ollen. Toimittaja Tuomas Enbuske paljasti tässä taannoin podcastissaan käyttäneensä huumeita ja huoria ollessaan pahimmassa vauhtivaiheessa. Enbuskella on todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö. 

Yleensä Enbuskelle on sallittu normaalimiestä räväkämmät mielipiteet, mutta nyt ns. paremmisto älähti Enbuskelle. Törkeää. Enbuske on käynyt huorissa ja vieläpä vetänyt kokaiinia. Eihän tuollaista ole tässä maailmassa olemassa tai ainakaan toimittaja ei saa sekoilla näin. 

Toimittajat kirjoittelevat nykyisin lehdet täyteen poliittisia mielipiteitä, mutta yksityiselämässä pidetään kulisseja viimeiseen asti. Ennenhän toimittajien juoppoudelle suorastaan naureskeltiin. Toimittajat tosin ovat nykyään vuosi vuodelta enemmän naisia ja sitä myöten ala raitistunut. 

Muiden törttöilystä toimittajat kirjoittelevat mielellään, mutta uskoisitteko näkevänne lehden kolumnissa toimittajan kertovan omasta päihdeongelmasta? Eroistaan ja ongelmista lapsiperheissään toimittajat toki kirjoittelevat, mutta jostain niinkin henkilökohtaisesta kuin päihde- ja mielenterveysongelmat, ei. 

Suomessa on vallalla ns. mukarehellisyys. Myös toimittajilla. Ihmiset kertovat masennuksestaan ja juomisestaan, mutta eivät kerro siitä rumuudesta ja surusta. Ja kun joku siitä kertoo, niin paskaa tulee niskaan. On muodikasta olla masentunut, mutta ei kertoa sen rumuudesta.

Söisikö se toimittajan uskottavuutta olla oikeasti rehellinen kuten Enbuske? Koko kansahan näitä asioita hyssyttelee ja vaikenee. Minusta ei söisi. Se kertoisi toimittajankin olevan ihminen. Tulevassa kirjassani muuten käsittelen juuri näitä aiheita.

Kommentit

Suositut tekstit