lauantai 14. elokuuta 2021

Julkkismietteitä: Jasmine Tukiaisen kuolema

En ole täällä blogissani hirveästi kirjoitellut  entisestä työstäni toimittajana Hymy-lehdessä. Kirjassani niitäkin aikoja käydään sitten läpi. Toimittaja-ajat tulivat kuitenkin mieleeni, kun tällä viikolla uutisoitiin Johanna Tukiaisen pikkusisaren, Jasmine Tukiaisen kuolemasta.

Kuolinsyyllä en ala spekuloimaan, kun sitä ei ole julkisuuteen kerrottu. Ilmeisesti voimat vain loppuivat kesken. Haastattelin häntä monta kertaa. Olen itse asiassa haastatellut kaikkia Tukiaisen siskoksia. En ollut Jasminen läheinen ystävä, mutta kuolema jotenkin kosketti, sillä olimme samalla aaltopituudella haastattelutilanteissa. Jaoimme esimerkiksi kokemuksia pettymyksistä ihmissuhteissa.

Hän vaikutti herkältä, mutta tasapainoiselta ihmiseltä, joka halusi suojella läheisiään. Lähellekään kaikkien haastateltavien kanssa ei koskaan pääse samalle aaltopituudelle. Jasminen somen perusteella olisi voinut kuvitella olevan vain samppanjasta ja hienoista veneistä pitävä pimu, mutta ei hän sellainen ollut. Syvällinen, jolla oli omiakin bisneksiä.

Jasmine itse ei aluksi halunnut julkisuuteen, mutta Johanna-siskon maineen siivittämänä lopulta osallistui tosi-tv-ohjelmiin. Ja kun julkisuuteen kerran menee, sieltä ei ole helppoa päästä pois. Ainakaan jos sisko on Johanna Tukiainen.

Tukiaisen perhettä on koeteltu aiemminkin kuin Johannan Julia-sisko kuoli myös nuorena. Nuoren ihmisen kuolemassa on aina jotain väärää, tapahtui se sitten sairauden tai oman käden kautta. Kerran vierailimme Jasmnen kanssa Julian haudalla viemässä kukkia. En olisi uskonut, että Jasmine itse menehtyisi melkein samanikäisenä kuin siskonsa Julia.

Tukiaisten perheen elämää on taatusti vaikeuttaneet ihmiset, jotka herkeämättä seuraavat heidän jokaista liikettään. Näitä ihmisiä Tukiaiset itse kutsuivat näädiksi. 

Ihmettelen kyllä, mikä saa jonkun ihmisen tarkkailemaan toisen ihmisen elämän jokaista liikettä ja sitten julmasti ruotimaan niitä keskustelupalstoilla. On ruodittava ihminen sitten minkälainen ihminen tahansa. Eikö heillä ole parempaa tekemistä?

Jos Tukiaisten tarinasta on jotain opittavaa, niin glamourelämä ei ole kaiken tuskan väärti ja että, vaikka joku ihminen olisi julkisuudessa, niin tunteet ja sydän julkkiksillakin on, joka ei kestä kaikkea pilkkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti