En ole mikään v...n boomer

Ei viikkoa, ettei jotain joutuisi kirjoittamaan jotain pääministeristä. Siinä on leidi, joka taitaa draaman. 

Nyt hän heittää pamautti illanvietossa uskollisen aseenkantajansa, kansanedustaja Ilmari Nurmisen kanssa boomereita ivaavan somepäivityksen, että relatkaa nyt boomerit.

Se on kuulemma jonkun Benjaminin biisi. En edes tiedä kuka hän on. Luultavasti joku, joka oli kiitollisten kulttuuri-ihmisten mukana kohuillanvietossa pääministerin virka-asunnolla. Ja tietenkin lyömässä puukkoa koronarajoitusten kurjistamien kollegoiden selkään.

No mutta se Benjaminista ja Sannahan selviää kaikesta.

Pohdin, että mitä v----a tarkoittaa boomer? Keksisivät edes nimitykset suomeksi, mutta ei. Nuorethan puhuvat jo joka toisen sanan englanniksi ja joka yhdeksäs nuori ei opi edes enää nykyisin lukemaan kunnolla. Tämä maassa, jossa pitäisi olla kuulemma maailman paras koulujärjestelmä.

Eksyin asista. Niin, Sitten tajusin, että kaltaisiani vähän vanhempia konservatiivisesti ajattelevia ihmisiä tässä kai nyt ivaillaan.

Ei kun tutkimaan. Alunperin boomerilla on tarkoitettu sodan jälkeen syntyneitä suuria ikäluokkia. Niihin en kuulu. Huh. Ironista kyllä, sillä suuret ikäluokat olivat radikaaleja, jos ketkä. Mutta siihen ei kai millenaalien tieto riitä. 

Kohuhan hommasta syntyi, kuten lähes kaikesta, mihin Marin koskee. Iäkkäämmät ihmiset loukkaantuivat ja sitten heitä ivattiin entistä enemmän.

Mutta virallisesti boomer tarkoittaa henkilöä, joka ei ymmärrä nuorten mielipiteitä. Siis henkilöä, joka on jäänyt ajastaan. Vanhan ajan kielellä kalkkis, edes iällä ei ole enää merkitystä. 

Hetkinen. Onko nuorten mielipiteet jotenkin parempia, etteikö niitä voisi kyseenalaistaa? Eikö vanhemmissa ajoissa muka ole mitään hyvää? Surullista.

Minä myönnän pitäväni vanhoista kirjoista ja elokuvista. Myös Kekkosesta pidän. Olenko boomer? En ole. 

Mielipiteeni ovat vallankumouksellisempia kuin nuorilla ja en heidän tavoin ole mennyt ilmastonmuutoshysteriaan tai muihinkaan hysteriaan mukaan. Minusta monet nuoret ovat itse boomereita, jotka menevät heille annetun ajatusmaailman mukaan. Minulle nuoruus on sitä, ettei anna kahlita ajatteluaan.

Joten en ole mikään v...n boomer.

Kommentit

  1. Mahdan olla itse boomeri, mutta minusta Marin saa bilettää ja kohkata sydämensä kyllyydestä, kunhan vain pitää Euroopan parketeilla jääräpäisesti Suomen ja suomalaisten puolta.

    VastaaPoista
  2. ep

    pohtiipa akateemikkomme aihetta samaa =
    https://www.hannumakela.com/2021/10/26/pimeys-ymparillamme/
    ja katso pitkän kuvajutun clou (sallittakoon tuo sana boomerin rinnalle):
    "Mahtaako Sanna Marin varsinaisine boomereineen ymmärtää tästä mitään. Bum bum bum! siinäkö taidetta meille. Tuskinpa vain. Umpisurkeaa on ollut viimeisten hallitustemme työ myös kulttuurin suhteen."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marinin ihailijat eivät vain anna periksi. Heidän idolinsa ei tee virheitä.

      Poista
  3. Boomer on jo niin last season, jos tähän on uskominen:

    https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000008360697.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää siltä, että nuoret puhuvat jo kohta englantia.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit