perjantai 1. lokakuuta 2021

Miksi perussuomalaisia vihataan?

Tutkija Markku Jokisipilä suhaisi ampiaispesään kirjoittaessaan kirjaansa Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla. Onpa muuten kaamean tylsä nimi kirjalla. 

Sisältö sen sijaan on mielenkiintoisempaa. Jokisipilä kirjoittaa, että media ja tutkijat suhtautuvat perussuomalaisiin eri tavalla kuin muihin puolueisiin. Jopa vihamielisesti. Tämä pitää täysin paikkaansa ja se suututtaa siksi. 

Miksi persuja sitten vihataan? Ihan siksi, että itsensä ja ajattelunsa muiden yläpuolelle kohottavat toimivat näin. Jotain mikä vaikuttaa juntilta ja tyhmältä, täytyy vihata. Sillä itsellään on erinomainen ja oikea ajattelutapa. Vihatut vihaavat sitten takaisin.

En nyt halua suututtaa tai leimata ketään, mutta Suomessa on aina haluttu vihata kansaa ja sen ajattelutapaa sivistyneistön osalta. On aina koettu, että sitä täytyy sivistää vaikka väkisin. Sisällissodan jälkeen opettajat pieksivät punaisten kakaroista punaisen pois kouluissa. 

Nyt sen sivistyneistön kohteena on persut. Sivistyneistö on itse heitellyt mielipiteiltään 30-luvun äärioikeistosta 70-luvun äärivasemmistoon ja nyt pehmeään versioon vasemmistolaisuudesta. Mutta aina he ovat halunneet halveksia jotain. Toki persutkin sitä tekevät.

Hullua kyllä, kuten Jokisipiläkin totesi, mitä enemmän median ja sivistyneistön taholta persuja pilkataan, sitä enemmän he saavat ääniä. Suomessa haluttaan olla sorrettujen puolella, varsinkin jos sortaja koetaan eliittiin kuuluvaksi. Piti tämä sitten paikkaansa tai ei. 

Kuten Jokisipilä kirjoitti, niin puolueet ovat itse luoneet persut. Politiikkaa ei oikeastaan edes ollut ennen persuja. Puolueet palasivat juurilleen uudelleen persujen takia. Sehän selviää nyt jo kokoomusta ja demareita seuratessa. 

Koska media tai sivistyneistö ei tule muuttamaan suhtautumistaan persuihin koskaan, niin persut jäävät pysyväksi ilmiöksi. Ironista. Median ja sivistyneistön vihaama ryhmä pysyy olemassa vain siksi, etteivät he pysty kontrolloimaan vihaansa persuja kohtaan.

Minua muuten syytetään usein persuksi. Itse en halla-aholainen ole. Riikka Purra on mielestäni vielä Halla-ahoakin jyrkempi. Ennemminkin olen soinilainen. Mihinkään puolueeseen en silti kuulu. Koen halla-aholaisuuden liian jyrkäksi omaan makuuni ja maahanmuuttaja-asioiden tuominen joka asiaan ei sytytä.

2 kommenttia:

 1. ep
  kokeilepa Kontulaa
  =
  https://hikkaj.blogspot.com/2021/10/nyt-napsahti-kohilleen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo vielä ehtinyt tutustua tuohon kirjaan. Täytyy katsoa, jos ehtisi.

   Poista