Miksi murjaaniksi saa nimittää, mutta kasvoja ei maalata tummalla?

Kun on kuusitoista vuotta kirjoittanut tätä blogia, niin väkisinkin on kirjoittanut melkein jo kaikesta. Joten en muista, olenko tästäkin jo kirjoittanut. 

Suomi on siitä poikkeuksellinen maa, ettei se arvosta omaa kulttuuriaan ja perinteitään. Suomalaiset perinteet toki menetettiin pitkälti Ruotsin ja Venäjän siirtomaavallan aikana. Mutta niitä vähiäkin mitä jäi, ei arvosteta. 

Suomessa ollaan hypersensitiivisiä nykyään saamelaisten kulttuuria kohtaan. Puhumattakaan maahanmuuttajien kulttuuria kohtaan. Suomalaista kulttuuria taas pidetään tunkkaisena ja ikävänä. Koskee tietenkin vain miesten luomaa kulttuuria. Naiset ovat asia erikseen. 

Tietenkin itsenäisellä Suomella on lyhyet perinteet. Meillä ei ole vuosituhansista kulttuuria kuten Persialla, Kreikalla tai Egyptillä. Vai onko? Mitä me edes tiedämme esi-isiemme kulttuurista? Emme mitään käytännössä.

Suomalainen kalenteri on täynnä muualta tulleita juhkia kuten joulu ja monet muut. Ennen ei valitettu kulttuurisesta omimisesta. Kuinka paljon Suomella on edes omaa kulttuuriaan olemassa? Aika vähän. Kaikki on nykysanoin omittu muualta. 

Muualta omaksuttuja osin rasistisiakin hommia kyllä kaivetaan kulttuuristamme esiin. Kuten nyt tämä keskustelu tiernapojista. Murjaanien kuninkaan kasvoja ei saa värjätä tummiksi, mutta murjaani, joka on loukkaava sana, saa käyttää. Kaksinaismoralismia taas parhaimmillaan. Kaverini oli ihmetellyt asiaa nettikeskustelussa ja hänen kommentiaan ei julkaistu. Tämä kertoo kaiken maastamme näinä aikoina. 

Maailmalla taas koomikko Dave Chappellea syytetään transvastaiseksi, koska sanoi, että vain naiset voivat synnyttää. Milloin elämästämme tuli tällaista? 

No. Eksyin kauaksi alkuperäisestä aiheesta, mutta Puolan ja Unkarin politiikka alkaa tuntua järkevältä, missä tällaista hulluutta ei ole, jonka keskellä elämme.

Kommentit

  1. Kukaan ei tunnu muistavan (ja moderaattorit eivät yleensä päästä kommentteja läpi), että Herodes on historiallinen henkilö, joka oli ruskea rodullistettu ihminen. Valkoinen ei saisi esittää sen enempää murjaanien kuningasta kuin Herodestakaan, se on whitewashingia ja kulttuurista omimista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää toi moderaattoreiden suhtautuminen. Vai olisiko nykyään joku automaatti, johon on syötetty tietyt sanat, jotka poistetaan.

      Poista
  2. josko tämä ois nyt sitä rähmäistä uussuomettumista!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit