tiistai 5. lokakuuta 2021

Katsottua: Tanhupallo: Tanhupallo on kiva, mutta onko se roskaa?

Instagramissa ei yhtäkään päivitystäni ole kommentoitu yhtä paljon, kun otin ja ihmettelin Tanhupallon suosiota. Kommentteja tuli puolesta ja vastaan. Jos joku ei tiedä, niin Tanhupallo on Putous-huumorisarjasta tuttu hahmo.

Itse yritin yhtä jaksoa katsoa viisi minuuttia ja se riitti minulle. Joo, Tanhupallo on kiva ja sympaattinen, mutta riittääkö se? Ei minulle ja onneksi monelle muullekaan, mutta liian monelle se riittää.

En oikein nähnyt mitään ihmeellistä siinä, että joku näyttelee lasta. Lapsen suussa Tanhupallon puhumiset vaikuttavat muka hauskalta ja viisailta, mutta lastahan tässä noteerataan alas. Ennen naureskeltiin Naisen logiikka -vitseille. Ehkä lapsillekin nauraminen loppuu joskus. 

Itse asiassa Iina Kuustonen teki lapsihahmon vielä paremmin Jani-Petterin kanssa kuin Kiti Kokkonen Tanhupallon kanssa. Ja niin kuin instasivuillani kommentoitiin, niin Tanhupallon vieraat ohjelmassa ovat samat kuin jokaisessa ohjelmassa. 

Sinänsä en ole elitisti. Minä fanitan Poliisiopisto-elokuvia ja American Pie-elokuvia suorastaan palvon. Pulttiboisistkin on kyllä nähty. Tästäkin syystä ihmettelen Tanhupallon valtavia katsojalukuja. Mainitsemissani ohjelmissa ja elokuvissa kun sentään naureskeltiin ihmisten ennakkoluuloille.

Ilmeisesti minkätahansa Putous-hahmon ympärille saa nopeasti kääräistyä sarjan ja mainostajilta rahat pois. Pystyykö Suomen kansalle syöttämään mitä tahansa, kun tarpeeksi markkinoi?

Huumori ei voi Suomessa hyvin. Joko se on Tanhupallon kaltaista touhua tai sitten ei uskalleta tehdä huumoria lainkaan, koska pelätään, että huumori loukkaa jotain. Ironia on täysin kadonnut ja poliittista satiiriakaan ei enää televisiossa nähdä. Surullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti