Julkkismietteitä: Peter Nygård on mulkku, mutta mitä muuta?

Ajattelin taas kirjoittaa tästä yliopiston Afrikan tähti-sekoiluista, mutta en enää jaksa. Toivotonta näiden ihmisten kanssa on kaikki. 

Joten Peter Nygård sitten. Hän on esimerkki siitä, miten palvotusta sankarista voi tulla julkisuudessa melkein hetkessä konna, ellei ilmestyskirjan peto. Tai no, Nygårdin tapauksessa ei ehkä hetkessä.

Televisiossa pyörii kaksikin dokumenttisarjaa sarja-ahdistelijaksi mainitun miehen tekosista. Toinen on rapakon takana tehty ja toinen kotimaista tekoa. Kotimaisesta en ole nähnyt kuin yhden jakson, kun minulla ei ole mitään maksukanavia.

Mies on arvatenkin täysi mulkku, sen näkee jo naamasta. Mutta täytyykö upporikkaan miehen oikeasti raiskata väitteiden mukaan satoja naisia? Näin rumasti sanottuna sitä tavaraa irtoaisi ilman raiskaamistakin. Jos hän todellakin sitten on raiskannut, niin sitten hänen on täytynyt haluta nimenomaan sitä.

Suomalaisessa julkkismaailmassa Nygård on herättänyt kohua ja pelkoa, että leimautuu Nygårdin kaveriksi. Vielä 90-luvulla siellä Bahaman huvilalla kävi missi, jos toinenkin.

Rita Tainola kirjoitti tuttuun tyyliinsä palvovia juttuja Nygårdista ennen kuten hän teki kaikista muistakin julkkiksista vailla mitään kritiikkiä. Nyt hänkin iski ex-ystävänsä selkään puukkoa tuossa suomalaisessa sarjassa Nygårdista. 

Ainoastaan Aira Samulin uskoo yhä ystävänsä viattomuuteen tai ainakin vähemmän laajaan pahuuden mittakaavaan. 

Jo 90-luvulla toki kirjoitettiin Nygårdin ahdistelujutuista, mutta Iltasanomat muistaakseni sai Nygårdin juristit niskaansa ja joutui pyytämään anteeksi Nygårdilta. Vai oliko Iltalehti?

Pappaikäinen Nygård istunee vankilassa loppuikänsä ja hänen omaisuutensa on mennyt. Maineesta puhumattakaan. Jopa omat lapsetkin puhuvat isästään hirviönä.

Kommentit

Suositut tekstit